Vervangen Populieren in Kerkwijk, Delwijnen en Zaltbommel

Geplaatst op dinsdag 9 oktober 2018

Tussen 22 en 26 oktober kappen we oude populieren op de Kerkwijksekade in Kerkwijk. Later deze winter, tussen november en januari, vervangen we ook oude populieren op de Brakelsestraat in Kerkwijk, op de Eendenkade in Delwijnen en in het Torenstraatje in Zaltbommel. Wethouder Bragt: “Het is altijd spijtig om bomen te moeten kappen, maar deze bomen zijn oud en daardoor neemt het risico dat de takken afbreken toe. Daarom moeten we het wel doen. We plaatsen kort na de kap en tijdens de nationale Boomfeestdag in maart waar het kan bomen terug.”

De populieren zijn 35 jaar geleden allemaal in korte tijd geplant. Het merendeel van deze bomen is inmiddels 35 jaar oud. Deze populieren zijn daarmee aan het eind van hun levensduur. Om de veiligheid te garanderen is het nodig de populieren snel te verwijderen.  Om het landschapsbeeld te behouden planten we bomen terug.

Kerkwijksekade in Kerkwijk: 130 populieren en nieuw asfalt

Als eerste maken eind oktober zo’n 130 populieren aan de Kerkwijksekade plaats voor nieuwe populieren. Daarna knappen we het asfalt op de Kerkwijksekade vanaf de Viaductweg tot aan de Walderweg op. De asfaltwerkzaamheden zijn naar verwachting voor de kerst klaar. De weg is tijdens het werk afgesloten voor verkeer. Aanwonenden krijgen een brief van de aannemer voordat het werk start. In januari planten we meteen nieuwe populieren terug.

Brakelsestraat in Kerkwijk: 90 populieren

Op een stuk van de Brakelsestraat maken zo’n 90 oude populieren tussen november en januari plaats voor nieuwe. Vorig jaar werden op deze straat ook al bomen vervangen. We gaan verder vanaf het gedeelte dat vorig jaar met boomplantdag opnieuw aangeplant is. Ook dit jaar planten we tijdens boomplantdag met leerlingen van diverse scholen weer nieuwe bomen op deze plek.

Eendenkade in Delwijnen: 130 populieren

Aan de Eendenkade, op het stuk tussen de Delwijnsestraat en de Riemerstraat, vervangen we komende winter 130 populieren.

Torenstraatje in Zaltbommel: 40 populieren

In het Torenstraatje maken 40 oude populieren ruimte voor nieuwe. De nieuwe bomen komen een aantal weken na de kap.