Prioriteit voor cultuurhistorische waarde Beerebolwerk

Geplaatst op woensdag 10 oktober 2018

Het Beerebolwerk komt pas over een paar jaar aan de beurt voor restauratiewerkzaamheden. Dit bolwerk staat ook wel bekend als ‘De Kindertuin’. Toch denken we nu al na over wat te doen met de grote centrale, open ruimte op dit bolwerk op de Stadswallen. Dat moet ook wel, want de subsidieaanvraag moet begin volgend jaar de deur uit.

Wethouder Van Leeuwen: “Het bolwerk wordt nu af en toe gebruikt voor kleinschalige sociale en culturele activiteiten, en in bijzondere gevallen wordt het gebruikt om te parkeren. We gaan het terrein zo ontwerpen dat ook gedurende de rest van het jaar mensen van dit bolwerk kunnen genieten. Bij calamiteiten zoals hoog water of als uitwijkmogelijkheid bij evenementen moet het echter wel mogelijk blijven om er te kunnen parkeren, maar dan wel onder strenge regels.”

Daadwerkelijke invulling volgt later

In de subsidieaanvraag geven we aan hoe we het gebruik van het Beerebolwerk in grote lijnen voor ons zien. Hierbij staat de cultuurhistorische waarde voorop. De daadwerkelijke invulling en het ontwerp van het Beerebolwerk komt pas later aan bod. Hierbij betrekken we dan ook gebruikers en bezoekers van de Stadswallen.