De aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan

Geplaatst op dinsdag 5 februari 2019

Heeft u een hond, bent u eigenaar van een woning of eigenaar/gebruiker van een bedrijf in onze gemeente? Dan ontvangt u deze week een aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Dat kan voortaan ook digitaal!

Liever uw aanslag digitaal ontvangen?

Dat kan via mijnoverheid.nl! Maak met uw DigiD een account aan op Mijn Overheid.nl. Geef vervolgens aan van welke organisatie(s) u digitaal post wilt ontvangen. In dit geval de gemeente Zaltbommel. 

Gemeentelijke belastingen

Op één aanslagbiljet staan de aanslagen voor de onroerende zaakbelasting, de rioolheffing en de hondenbelasting. De WOZ-beschikking van uw pand staat ook op dit aanslagbiljet.

Betaal in termijnen met automatische incasso

Maakt u gebruik van automatische incasso? Dan schrijven wij de aanslag gemeentelijke belastingen in maximaal 8 termijnen (lopend van eind februari t/m eind september ) van uw rekening af. Zonder automatische incasso betaalt u de aanslag in één keer binnen drie maanden, uiterlijk 30 april 2019. Wilt u liever in termijnen betalen? Vraag dan met uw DigiD kosteloos een automatische incasso aan. Heeft u geen DigiD, vraag dan een machtigingskaart voor automatische incasso aan via belastingen@zaltbommel.nl of bel naar telefoonnummer 14 0418.

Huurdersbeschikking opvragen

Huurt u een woning? Dan kunt u een huurdersbeschikking opvragen via belastingen@zaltbommel.nl of via telefoonnummer 14 0418. Op deze huurdersbeschikking staat de WOZ-waarde van uw huurwoning vermeld. Uw verhuurder gebruikt de WOZ-waarde onder andere om de huurprijs van uw woning te bepalen. U ontvangt later in het jaar bericht van uw woningstichting of verhuurder over de hoogte van de huurprijs van uw woning. Huurt u uw woning particulier, dan heeft de WOZ-beschikking geen gevolgen voor u.