Nieuwe burgemeester

Geplaatst op woensdag 27 februari 2019

Na de verkiezingen van 2018 heeft de gemeenteraad van Zaltbommel de wens uitgesproken om een nieuwe, vaste burgemeester te benoemen als opvolger van waarnemend burgemeester Rehwinkel. 

Hoe werkt de benoemingsprocedure?

De gemeenteraad stelt een profielschets op en vraagt hiervoor om de mening van inwoners, buurgemeenten en verbonden partijen. De profielschets wordt door de gemeenteraad vastgesteld in de buitengewone gemeenteraad van 28 maart 2019. De profielschets is vervolgens leidend in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. De verwachting is dat de naam van de nieuwe burgemeester nog voor de zomer bekend wordt. De installatie van de nieuwe burgemeester zal in alle waarschijnlijkheid na de zomer plaatsvinden.

Wilt u meer weten over het proces of als inwoner van de gemeente Zaltbommel input leveren voor de profielschets? Kijk dan op www.raadzaltbommel.nl of raadpleeg de infographic Proces-burgemeestersbenoeming (PDF, 746.1 kB). Uiteraard staan we u ook graag op de griffie te woord, daarvoor kunt u terecht bij de griffie bereikbaar via (0418) 681 613 of griffie@zaltbommel.nl.