Lente op de Stadswallen

Geplaatst op dinsdag 5 maart 2019

De winter is duidelijk voorbij. Dat betekent dat we weer flink aan de slag gaan op de Stadswallen. Elke dag werken de Bolwerkers aan het dagelijks onderhoud van het park. Maar het opknapwerk gaat ondertussen ook  door. Eind maart beginnen de werkzaamheden rondom de muziektent. Langzaam maar zeker herstellen we de oude structuur zoals De Virieu het voor ogen had, met zitmogelijkheden rond de muziektent. 

Wethouder Gijs van Leeuwen is trots op de voortgang: “De werkzaamheden gaan in een gestaag tempo. Op deze manier verstoren we de natuur zo min mogelijk en zien we letterlijk het park weer opbloeien. Het is elke keer een verrassing als je door het park loopt en steeds weer iets nieuws ontdekt. Het geeft mij een goed gevoel om deze parel te zien opleven.”

Bossche Poort

De entree bij de begraafplaats Bossche Poort knappen we dit voorjaar op. We vervangen de bestrating en er komt een mooi plein. Er is nog veel werk te verzetten en als de werkzaamheden klaar zijn, ziet de entree van de stad er weer prachtig uit.

De Virieubankjes

Ook plaatsen we dit voorjaar de eerste ‘De Virieubankjes’ op het Oranjebolwerk. Het proefzitten was een groot succes en we kregen veel reacties. Waarvoor we u nog hartelijk danken! We deden enkele aanpassingen en nu wordt het bankje in productie genomen.

Werkzaamheden en ontwikkelingen

De werkzaamheden aan de Stadswallen vorderen gestaag. Soms sluiten we delen van de Stadswallen af om werkzaamheden uit te voeren. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele werkzaamheden en ontwikkelingen van de Stadswallen? Geef u dan op voor de digitale nieuwsbrief. Meer informatie vindt u op de pagina Stadswallen Zaltbommel (Virieupark).