Groenadoptie in gemeente Zaltbommel

Geplaatst op maandag 11 maart 2019

U wilt een stukje openbaar groen zelf bijhouden? Dat kan vanaf nu met groenadoptie!

Wat is groenadoptie?

Groenadoptie is het vrijwillig onderhouden van een stukje openbaar groen door bewoners. Bijvoorbeeld een groenvak, geveltuintje of perkje bij u in de straat. U gaat dan alleen of met anderen een stuk grond van de gemeente onderhouden. Deze grond blijft altijd eigendom van de gemeente. 

Hoe werkt groenadoptie?

We sluiten een regeling met u af. In deze regeling staat om welk perceel het gaat en wie het groenvak gaat onderhouden. Er staat geen einddatum in de regeling. De regeling eindigt als u of de gemeente de regeling wilt stoppen. Niet elke groenstrook is geschikt voor groenadoptie. We kijken graag met u naar de mogelijkheden.

De voorwaarden en spelregels

De gemeente blijft eigenaar van de grond, maar u kunt het zelf inrichten. In de Regeling 'Groenadoptie Gemeente Zaltbommel' (PDF, 150.3 kB) staan de voorwaarden en spelregels.

Interesse?

Heeft u vragen over groenadoptie of bent u geïnteresseerd in groenadoptie, neem dan contact op met het gemeentekantoor. Bel naar 14 0418 of stuur een e-mail naar info@zaltbommel.nl. Meer informatie vindt u ook op de webpagina Groenadoptie.

Aanvragen?

Wilt u een aanvraag voor groenadoptie doen? Vul dan het formulier in de Regeling ‘Groenadoptie Gemeente Zaltbommel’ (PDF, 150.3 kB) in en stuur naar info@zaltbommel.nl of Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel.