Werkzaamheden Stadswallen gestaag verder

Geplaatst op dinsdag 26 maart 2019

De restauratie van de Stadwallen krijgt steeds meer vorm. Voor de komende periode staan de volgende onderwerpen op het programma:

Entree begraafplaats Bossche Poort opnieuw ingericht

Eind maart/begin april beginnen de werkzaamheden aan het plein vóór de begraafplaats Bossche Poort. We richten het plein opnieuw in, bestraten de entree opnieuw en planten de plantvakken in. We zorgen dat de bestratingswerkzaamheden klaar zijn voor de plechtigheid rondom dodenherdenking op 4 mei.
De definitieve aanplant van de vakken vindt pas in het najaar van 2019 plaats, omdat dat de beste planttijd is. Maar om de plantvakken deze zomer er niet kaal bij te laten liggen zaaien we ze voorlopig in.

De Virieubankjes geplaatst

Onlangs plaatsten we de eerste De Virieubankjes op hun definitieve plek op de Stadswallen. Afgelopen winter stond er een proefexemplaar. We kregen veel reacties op het model. Met deze feedback deden we enkele aanpassingen en nu zijn de eerste exemplaren geplaatst op het Oranjebolwerk. De bankjes zijn, onder regie van Mazzola Architecten, gemaakt door de firma Boelen Metaalbewerking uit Nieuwkuijk.

Wilt u op de hoogte blijven over de restauratie van de Stadswallen? Kijk dan op pagina Stadswallen of meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.