Er komen verkiezingen aan!

Geplaatst op dinsdag 16 april 2019

Reserveert u donderdag 23 mei in uw agenda? Op die dag zijn er namelijk weer verkiezingen. Net als vijf jaar geleden mag u stemmen voor de leden van het Europees Parlement. Binnenkort ontvangt u uw stempas. Komt u ook stemmen?

Stem voor het Europees Parlement

Tijdens de Europese verkiezingen kiest u de leden van het Europees Parlement. Het Europees Parlement is het wetgevend orgaan van de Europese Unie. Het Europees Parlement heeft de grootste invloed op de besluitvorming. Het aantal leden dat een land in het Europees Parlement krijgt is afhankelijk van het aantal inwoners. Wilt u meer weten over het werk van het Europees Parlement? Kijkt u dan op https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/europees-parlement.

Stemmen met stempas en legitimatie

Uiterlijk 4 mei ontvangt u uw stempas voor de Europese verkiezingen. Met deze stempas en uw legitimatiebewijs kunt u stemmen in één van de stemlokalen in onze gemeente. Uw legitimatiebewijs mag niet langer dan vijf jaar verlopen zijn en moet dus tenminste geldig zijn tot 22 mei 2014.

Stemmen in een willekeurig stembureau

Onze gemeente kent 19 stemlokalen en één mobiel stembureau. U mag met uw stempas overal in onze gemeente stemmen. Naast de stembus zijn drie stembureaus redelijk nieuw, namelijk het Zalencentrum Gambora in Gameren en Pand 9 en Dagcentum de Harmonika in Zaltbommel. Ook daar mag u stemmen voor het Europees Parlement.

Meer weten over de verkiezingen?

Bijvoorbeeld over de openingstijden van de stembureaus? Of over hoe u iemand kunt machtigen? Kijkt u dan vooral even op www.zaltbommel.nl/verkiezingen. Houdt u ook onze sociale media in de gaten? Daar houden we u in de aanloop naar de verkiezingen op de hoogte!