Welkom bij de vernieuwde Tijningenplas

Geplaatst op dinsdag 9 juli 2019

De hernieuwde Tijningenplas is in mei dit jaar heropend. Vele buurtbewoners werkten samen met ons aan het ontwerp hiervoor. Wij zijn trots op het resultaat en merken dat er met veel plezier gebruik van wordt gemaakt. Om te zorgen dat het voor iedereen prettig is, vragen wij graag uw aandacht voor de regels die rond de plas gelden. Zo blijft het een fijne plek voor iedereen en voorkomt u een boete!

Wandelpaden en fietspaden

Op de flyer ziet u welke paden voor fietsers en welke voor wandelaars bedoeld zijn. Fietsers mogen alléén op het fietspad. Fietsen mogen niet op het voetpad, ook niet mee aan de hand. Bij de verschillende ingangen van de plas komen extra houten fietsenstallingen. 

Honden

Overal rond de plas geldt een opruimplicht. Houd uw hond aan de lijn buiten het losloopgebied. Van oktober tot en met maart mogen honden in de plas zwemmen.

Zwemmen

Vanaf de stranden kunt u veiliger het water in. Zwemmen in de Tijningenplas is op eigen risico en zonder toezicht.

Vissen

Overdag mag in de hele plas gevist worden. In de nacht mag het alleen aan de kant van de Van Heemstraweg West (zuidkant) van de plas.

Houd het netjes

Barbecue en open vuur zijn niet toegestaan bij de plas. En tot slot hoort afval in de afvalbakken.

Boa’s in gesprek

Onze buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan de komende weken in gesprek met bezoekers van de plas over de regels. De regels staan natuurlijk op borden rond de plas, maar we maakten ook een flyer die de BOA’s uitdelen. Vervolgens gaan de BOA’s ook handhaven.

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0418.