Benieuwd naar de conceptvisies voor de ‘Bossche Poort’?

Geplaatst op maandag 5 augustus 2019

Kom dan op 26 augustus tussen 19.30 en 21.30 uur naar de inloopavond in de Poorterij, Nieuwstraat 2 in Zaltbommel.

Tijdens de inloopavond kunt u de visies bekijken, krijgt u een toelichting op de visies en u kunt zelf aangeven welke onderdelen van de visies u goed en minder goed vindt. Heeft u zelf goede aanvullingen en ideeën? Dan horen wij die ook graag. Uw mening weegt zwaar bij de keuze die wij uiteindelijk tussen beide visies maken. Er is geen gezamenlijke start of opening, dus u kunt gewoon binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

Hoe zat het ook alweer?

In het uitvoeringsprogramma binnenstad is afgesproken dat we een visie voor de ‘Bossche Poort’ gaan maken. Het gebied waar het om gaat ligt ongeveer tussen het Stadskasteel, de Poorterij en de Singel. Het gaat om het rood gemarkeerde gebied op de foto.  In dit gebied spelen verschillende ontwikkelingen, zoals de herinvulling van het oude Rabobankgebouw,  het verbeteren van de entree van de binnenstad en het verminderen van de parkeerdruk aan de Omhoeken. Voor al deze plannen is een samenhangende visie nodig.

Een luchtfoto van het gebied Bossche Poort. Het gebied is ongeveer gelegen tussen het Stadskasteel, de Poorterij en de Singel.