Op 14 september treedt Harmoniekapel ‘De Karel’ weer op in muziektent

Geplaatst op dinsdag 6 augustus 2019

De Zaltbommelse stadswallen en het park zijn een rijksmonument. Op zaterdag 14 september aanstaande zijn zij het middelpunt van Open Monumentendag in de gemeente. Onder andere de terugkeer van harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden (bekend als ‘De Karel’) in de muziektent staat op het programma. Meer over de optredens van De Karel en andere opmerkelijke en bijzondere verhalen staan in een uitgave speciaal ter gelegenheid van deze dag.

Decennia terug gaf De Karel jaarlijks één of twee concerten in de muziektent. De stad liep uit voor dit evenement. Is het optreden op 14 september het begin van een nieuwe traditie? In het bewaarboekje dat we voor Open Monumentendag op de Stadswallen maakten, staat onder meer een interview met Hemmy van Eck, al ruim 70 jaar lid van De Karel. Hij vertelt hierin hoe fijn hij het vindt dat De Karel weer optreedt in de muziektent.

Speciale uitgave gratis verkrijgbaar

De uitgave is gratis verkrijgbaar bij toeristisch bureau Trip op de Markt te Zaltbommel, het Stadskasteel, De Poorterij, het Gemeentekantoor, de Sint Maartenskerk, en op nog veel meer locaties in de Zaltbommelse binnenstad en bij andere monumenten in de Bommelerwaard.

Programma op 14 september

Op de achterkant van de uitgave staat het uitgebreide programma van de dag. Met name de Kindertuin (Beerebolwerk) en de muziektent (Lagesingel Bolwerk) vormen letterlijk het toneel voor de activiteiten.  Naast muziek van De karel en popkoor The MAINiacs is er een verhalenverteller, een fotograaf, wandelingen door toeristisch bureau Trip, een fotograaf en een ijskar in het park.