20.000 bollen op het Oranjebolwerk

Geplaatst op donderdag 19 september 2019

Op dinsdagmiddag 24 september starten leerlingen van praktijkschool De Brug samen met de bolwerkers en gemeentemedewerkers met het planten van 20.000 bollen (narcis, winteraconiet, boasanemoon en sneeuwklokjes) op het Oranjebolwerk.  Komende winter en voorjaar kunnen bezoekers van het park hopelijk al genieten van de bloemenzee op het Oranjebolwerk

De aanplant van de bollen duurt naar verwachting een week.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Geweldig dat we de aanplant van de bollen samen met De Brug kunnen doen. Het project om de bolwerken rond de stad op te knappen heeft vele componenten, waaronder zoveel mogelijk lokaal doen én er aan bijdragen dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen. Mooi dat we jonge mensen de kans kunnen geven praktijkervaring op te doen.” 

‘Klaar’ over een jaar

Dit najaar volgen nog de bankjes op het bolwerk en worden de paden afgestrooid. Wat dan nog rest is de aanplant van bollen op het eiland. Dat kan nu nog niet omdat er nog te veel brandnetels zijn. Die zijn hard gegroeid omdat er nu veel meer licht op het bolwerk is. Naar verwachting is het bolwerk volgend jaar rond deze tijd dus echt helemaal ‘klaar’. Vanaf dan onderhouden de drie ‘bolwerkers’ het bereikte resultaat.

Het Oranjebolwerk is de afgelopen 2 jaar ingericht in de Engelse Landschapsstijl naar het oorspronkelijk ontwerp van François de Virieu.