Groene plannen voor Aalst, Kerkwijk, Nederhemert en Zuilichem bekend

Geplaatst op donderdag 26 september 2019

Nog dit jaar worden de dorpen Aalst, Kerkwijk, Nederhemert en Zuilichem groener. Om te bepalen hoe en waar precies, gingen we in juli en augustus samen met inwoners en dorpsraden in gesprek tijdens dorpswandelingen.

We bekeken potentiële plaatsen en de mogelijkheden. Voor het versterken van het groen in de dorpen, en daarmee ook het groene karakter van de gemeente, stelde de gemeenteraad voor de komende 4 jaar geld beschikbaar.
Bekijk de plannen op de pagina over Versterken Groen.

Groen is goed

Wethouder Bragt: “Het project is bedoeld om het groen in de dorpen van de gemeente Zaltbommel te versterken. Groen in de dorpen draagt bij aan de klimaatbestendigheid van het dorp, want groen vermindert de kans op wateroverlast, verkoelt in de zomer en zorgt voor biodiversiteit. Daarnaast draagt groen bij aan een betere gezondheid en een hoger welzijn én kan het de waarde van huizen in het gebied verhogen.”

Budget voor versterken groen

De gemeenteraad stelde in totaal € 200.000,- beschikbaar voor alle dorpen in de gemeente. De andere dorpen komen de komende 3 jaar aan bod. De volgorde is nog niet bekend.