Mantelzorger? Dat verdient een compliment

Geplaatst op dinsdag 1 oktober 2019

Bent u, kent u of krijgt u hulp van een mantelzorger? Dan kunt u ook dit jaar (voor uw mantelzorger) het mantelzorgcompliment van 100 euro aanvragen! Het aanvragen van het compliment kan tot en met 11 november.

Wethouder Bragt: “Dit mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor hun goede zorgen. De belastende rol van die liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Daarom verdienen de mantelzorgers niet alleen onze aandacht, maar ook onze waardering.”

Wie mag het aanvragen?

Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die langdurig en intensief een familielid, partner, vriend of kennis verzorgen. Krijgt u zorg van een mantelzorger? Dan kunt u het compliment voor hem of haar aanvragen. Ook als u zelf een mantelzorger bent of er een kent, kunt het compliment aanvragen.

Voorwaarden

Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als

  • hij of zij in 2018 minimaal 3 maanden aaneengesloten mantelzorg verleende
  • voor minimaal 8 uur per week
  • en deze zorg onbetaald verleende.

Vraag het mantelzorgcompliment aan 

Het online aanvraagformulier mantelzorgcompliment staat op onze website. Vroeg u vorig jaar het mantelzorgcompliment ook aan? Dan krijgt u een brief waarmee u het compliment over 2018 kunt aanvragen.

Vragen?

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment of het aanvragen ervan? Neemt u dan contact op met het Wmo-loket van de gemeente via telefoonnummer 14 0418.