Bomen in Delwijnen en Brakel vervangen

Geplaatst op dinsdag 26 november 2019

Maandag 2 december starten wij met het kappen van oude populieren op de Eendenkade in Delwijnen, tussen de Riemerstraat en Doensestraat. In januari kappen wij bomen aan de Kooiweg in Brakel. De bewoners ontvingen een brief met informatie.

Grond voldoet aan norm

Het is opvallend dat de aanplant in Delwijnen en Brakel nu kan plaatsvinden. Er worden namelijk op dit moment in principe geen nieuwe bomen geplant door de strenge landelijke regels voor grond. Naar verwachting worden eind november de richtlijnen voor grond bijgesteld naar een minder strenge norm. De aannemer die grond aanvoert voor de nieuw te planten bomen in Delwijnen en Brakel heeft grond die al voldoet aan de gestelde strenge eis. Daarom kan de aanplant daar wel doorgaan.

Delwijnen

Op de Eendenkade in Delwijnen kappen we tussen 2 en 13 december ongeveer 150 populieren. Daarvoor sluiten we de Eendenkade tussen de Riemerstraat en de Doensestraat van 2 t/m 6 december af. Van 9 t/m 13 december sluiten we de Doensestraat af. Voor de gekapte bomen komen lindes terug.

Brakel

Aan de Kooiweg in Brakel kappen we voor 1 januari 2020, 25 essen en 36 populieren. We rooien de populieren omdat veel bomen ziek zijn. We vervangen ze voor nieuwe bomen en om het riool voor de tuinbouw aan te leggen.

Nieuwe bomen tijdens Nationale Boomfeestdag

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 18 maart planten leerlingen van diverse basisscholen in onze gemeente weer nieuwe bomen op verschillende plekken in de gemeente.