De komende dagen zijn de temperaturen in de gemeente boven de 27 graden. Op de pagina over hitte leest u wat u kunt doen

Carnegiepenning voor Mark Bleijenberg

Geplaatst op dinsdag 19 juli 2022

Op maandag 18 juli reikte burgemeester Van Maaren op het Stadhuis de Carnegiepenning met loffelijk getuigschrift uit aan Mark Bleijenberg.

Carnegiepenning voor Mark Bleijenberg

Op een zondagnacht in maart belandde William Kolbach met zijn auto in de sloot in Delwijnen. Mark Bleijenberg reed op het moment van het ongeval achter William Kolbach en aarzelde geen moment. Hij sprong in de sloot en met een speciale ramentikker sloeg hij het dakraam in. Daarna heeft hij het slachtoffer uit de auto getrokken. Door dit snelle ingrijpen heeft hij erger voorkomen en daarom is hij voorgedragen voor de Carnegiepenning.

Stichting Carnegie Heldenfonds

Stichting Carnegie Heldenfonds (opgericht in 1911) heeft als doel heldenmoed te bevorderen. Het Carnegie Heldenfonds reikt onderscheidingen uit aan mensen die, met gevaar voor eigen leven, het leven van een ander hebben gered, of hebben geprobeerd dat te doen. Het Carnegie Heldenfonds staat voor één van de meest bijzondere vormen van burgerschap: het redden van andermans leven. De stichting kent een lange geschiedenis en is onderdeel van een wereldwijd netwerk van ‘Carnegie stichtingen’, geïnspireerd door de Schots-Amerikaanse staalmagnaat Andrew Carnegie, die in 1904 een stichting oprichtte voor de nabestaanden van hulpverleners bij een mijnramp.

Burgemeester van Maaren reikt Carnegiepenning uit aan Mark Bleijenberg. In midden staat slachtoffer William Kolbach

V.l.n.r. Mark Bleijenberg, William Kolbach en burgemeester Van Maaren

?>