Crisisnoodopvang in Aalst

Gemeente Zaltbommel gaat bijdragen aan de opgave om crisisnoodopvang te verzorgen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daarvoor is Sporthal de Maayenbogerd in Aalst door de gemeente beschikbaar gesteld. De locatie is gebruiksklaar gemaakt en vanaf maandag 14 maart beschikbaar. 

Wie worden opgevangen en voor hoe lang?

Op de locatie worden mensen afkomstig uit Oekraïne opgevangen. Hoeveel mensen precies op deze locatie worden opgevangen, is nu nog niet duidelijk. Er is plek voor maximaal 200 vluchtelingen. Deze crisisnoodopvanglocatie is voor een korte periode.

Hoe is de opvang geregeld?

De opvang is, gelet op de korte duur van opvang, sober ingericht. Uiteraard wordt aan alle basisvoorzieningen voldaan. Er is een aparte slaap- en verblijfsruimte. Er wordt gezorgd voor eten en drinken. Verder zijn er voldoende toiletten en douches beschikbaar. Er is begeleiding op de locatie aanwezig.

Indruk locatie

Om een beeld te geven van de crisisnoodopvanglocatie in Aalst is een filmpje gemaakt. Ook vindt u hieronder een foto van de slaapzaal.

Slaapzaal sporthal de Maayenbogerd in Aalst

Meer informatie of vragen?

Meer informatie over Oekraine en veelgestelde vragen staan op de pagina Oekraïne. Overige vragen kunt u stellen via oekraine@zaltbommel.nl.

?>