Wie mag er stemmen?

Provinciale Staten

Alle mensen die op 4 februari 2019 ingeschreven zijn in de gemeente Zaltbommel en die op 20 maart tenminste 18 jaar oud zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben en niet uitgesloten zijn van het kiesrecht, ontvangen een stempas voor de verkiezing voor de Provinciale Staten.

Waterschap

Alle mensen die op 4 februari 2019 ingeschreven zijn in de gemeente Zaltbommel en die op 20 maart  tenminste 18 jaar oud zijn, rechtmatig in Nederland verblijven en niet uitgesloten zijn van het kiesrecht, ontvangen een stempas voor de verkiezing voor het waterschap.

Afhankelijk van bovenstaande voorwaarden ontvangt u dus één of twee stempassen.
De stempassen worden in week 9 (25 februari t/m 2 maart) bezorgd.
De kandidatenlijsten ontvangt u in week 11 (11 t/m 16 maart).

Stempas kwijt of niet ontvangen?

Mocht u uw stempas kwijtraken, dan kunt u een vervangende stempas aanvragen bij de gemeente of u kunt een schriftelijk verzoek indienen voor een vervangende stempas. Dit formulier moet uiterlijk 15 maart 2019 bij de gemeente zijn ontvangen. Download daarvoor het aanvraagformulier voor een vervangende stempas (PDF, 176.0 kB) en stuur dit op naar de gemeente. Een mondeling verzoek kan gedaan worden tot dinsdag 19 maart 2019 12.00 uur. Mocht u later uw 'oude' stempas terugvinden, dan kunt u daar niet mee stemmen. Dat kan uitsluitend met de nieuwe stempas. Als u de stempas verliest na dinsdag 19 maart 12.00 uur, dan kunt u woensdag 20 maart 2019 niet stemmen.