Standplaats aanvragen

Wilt u een vaste standplaats om bijvoorbeeld bloemen te verkopen? Dan kunt u zich hiervoor inschrijven. Dit jaar stelden we een nieuw standplaatsenbeleid op. Dit beleid gaat in op 1 januari 2022.  Een standplaats op de markt valt hier niet onder, daar is apart beleid voor.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen:

 • Voldoen aan Europese regelgeving
  Een standplaatsvergunning is een schaarse vergunning. Bij de verdeling van de standplaatsvergunningen moet iedereen de mogelijkheid krijgen om mee te dingen naar een vergunning. Zo voldoen we aan de Europese regelgeving.
   
 • Standplaatsvergunning niet meer voor onbepaalde tijd
  Wij verlenen een standplaatsvergunning voor maximaal vijf jaar. Een kortere duur is ook mogelijk.
 • Maximum aantal vergunningen
  ​Dit betekent dat we een verdeling moeten maken van de vergunningen als er meer gegadigden dan plekken zijn. Wij maken hierbij gebruik van loting.

Inschrijven

Wanneer u een (nieuwe) standplaatsvergunning wilt schrijft u zich in via het Inschrijfformulier standplaatsvergunning 2022 - 2026 (PDF, 337.7 kB). U kunt dit formulier downloaden, printen, invullen en vervolgens versturen naar het gemeentekantoor Zaltbommel Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel.De vergunning is maximaal vijf jaar geldig, van 1 januari 2022 t/m 31 december 2026. Het is mogelijk om in te schrijven voor meerdere standplaatsen.

Inschrijftermijn

De inschrijftermijn is van 15 september 2021 en sluit op 13 oktober 2021. Inschrijfformulieren die na 13 oktober binnen komen, nemen wij niet in behandeling. Is uw inschrijving niet volledig, dan brengen wij u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. U heeft dan tot 13 oktober de tijd de inschrijving alsnog volledig te maken. 

Locaties standplaatsen

In de Lijst met locaties van standplaatsen (PDF, 263.4 kB) vindt u op welke plaatsen u een standplaats kunt aanvragen.

Prijs

Leges:

 • een maand tot en met een jaar: € 186,00 
 • vijf jaar: € 583,00

Marktstandplaats aanvragen

Wilt u een standplaats voor op de markt aanvragen? Meer informatie leest u op de pagina Marktstandplaats

Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met het team Handhaving. Dit kan via email naar info@zaltbommel.nl of telefoonnummer 14 0418.

?>