Hondenuitlaatplaatsen

De gemeente heeft op diverse plaatsen aangewezen uitlaat- en losloopplaatsen. Wilt u weten welke mogelijkheden bij u in de buurt zijn? Bekijk het overzicht met de hondenvoorzieningen per plaats. De hondenvoorzieningen zijn duidelijk aangegeven met één of meerdere markeringspalen. De voorzieningen die nog geen markeringspalen hebben, volgen zodra het beleid definitief is vastgesteld. In de tussentijd kunnen die locaties wel gewoon als hondenvoorziening gebruikt worden. 

Hondenuitlaatplaatsen per kern

Wilt u weten waar de uitlaatplaatsen voor honden zijn in uw woonplaats? In onderstaande plattegronden vindt u de uitlaatplaatsen per kern: 

De plattegronden zijn nog niet definitief. Het college van B&W moet hierover nog een besluit nemen. 

Regels voor hondenbezitters

Hondenpoep staat in de top drie van de grootste ergernissen binnen onze gemeente. Daarom stelden wij hiervoor regels op. Wanneer elke hondenbezitter de regels naleeft, zorgen wij samen voor tevreden buren en een opgeruimde openbare ruimte.

 • Aanlijnplicht
  honden moeten binnen de bebouwde kom altijd aangelijnd zijn. Dit geldt niet voor de losloopgebieden in de stad Zaltbommel en buiten de bebouwde kom.
   
 • Opruimplicht
  hondeneigenaren hebben de plicht de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. Deze opruimplicht geldt niet buiten de bebouwde kom en op de daarvoor aangewezen uitlaatplaatsen en losloopplaatsen binnen de bebouwde kom.
   
 • Speelplaatsen
  De aanwezigheid van honden op speelplaatsen, weides, zandbakken en dergelijke is verboden.

Toezicht

BOA’s houden toezicht op de naleving van de regels. Zij zijn ook bevoegd om boetes uit te schrijven. Ook politieagenten kunnen boetes uitschrijven. Het niet aangelijnd hebben van een hond in de openbare ruimte kost € 90,-. Voor een hond laten verblijven op openbare plekken zoals een speelweide, speelplaats of zandbak of vergelijkbare plaatsen, bedraagt de bekeuring € 140,-. Het niet voldoen aan de opruimplicht tot slot, kost eveneens € 140,-.