Oplaadpunten elektrische voertuigen in openbare ruimte

Het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee groeit ook de vraag naar oplaadpunten. Beschikt u over eigen terrein waar u uw auto parkeert? Dan kunt u zelf een oplaadpunt op uw eigen terrein plaatsen. Maar soms is dat niet mogelijk. In dat geval kunt u bij een marktpartij een oplaadpunt in de openbare ruimte aanvragen.

Oplaadpaal aanvragen

U doet uw aanvraag voor een oplaadpaal in de openbare ruimte bij een bedrijf dat hiervoor een vergunning en een verkeersbesluit bij ons aanvraagt. Dat zijn tot nu toe de bedrijven Allego (www.openbaarladen.nl), Evensnelladen (www.evensnelladen.nl) en ParknCharge (www.parkncharge.nl/particulier/). Informeer bij hen naar de prijzen en voorwaarden voor een oplaadpaal. Zij dienen uw aanvraag vervolgens bij ons in. Zij kijken bij uw aanvraag bijvoorbeeld naar de parkeerdruk in uw buurt en de doorgang voor ander verkeer. Alle regels voor het plaatsen van de laadpaal leest u in onze beleidsregels voor oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen (PDF, 445.3 kB).

Stroom afrekenen met een oplaadpas

De oplaadpalen zijn openbaar, maar niet gratis. Als u de oplaadpaal gebruikt, rekent u af met een oplaadpas die verkrijgbaar is bij de verschillende commerciële aanbieders. Voor de parkeervakken bij oplaadpunten in de gebieden waar betaald parkeren is, geldt gewoon de betaalplicht. Als u een parkeervergunning heeft voor de sector waar het oplaadpunt is geplaatst, is deze ook geldig op deze parkeervakken.

Ik ben een aanbieder van publieke laadpalen. Kan ik laadpalen plaatsen en beheren in Zaltbommel?

Ja, dat kan! U kunt als marktpartij een vergunning aanvragen voor het plaatsen van oplaadinfrastructuur en het verzoek tot het nemen van een verkeersbesluit waarbij een of meerdere parkeerplaatsen worden aangewezen voor het opladen van elektrische voertuigen. De voorwaarden en criteria hiervoor leest u in onze beleidsregels voor oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen (PDF, 445.3 kB). Wilt u meer informatie of een vergunning aanvragen, neemt u dan contact op met onze afdeling Leefomgeving via telefoonnummer 14 0418. Zij helpen u graag met het aanvragen van een vergunning. Wilt u als aanbieder op onze website worden vermeld? Geef dat aan ons door, dan zorgen we daarvoor.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0418 of per e-mail via info@zaltbommel.nl.

Documenten

Beleidsregels oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen 
Kaart potentiele locaties voor oplaadpunten in de binnenstad van Zaltbommel  (PDF, 1.9 MB)

?>