Anneke Krähe - november 2019

Liefhebber van het park en van honden Anneke Krähe uit Zaltbommel is het roerend eens met bovenstaande. Een verplichte aanlijning van honden is volgens haar de oplossing niet. Persoonlijk pikt ze dat in ieder geval niet, zegt ze. Maar inderdaad, de oplossing schuilt in een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Opruimen dus die drol op het pad. Dat kun je andere mensen niet aandoen. In een drol trappen, verpest die mooie wandeling door het park.

Bij de restauratie van de wallen heeft ze wel een beetje een dubbel gevoel. “Soms heb ik het idee dat oude bomen een beetje te snel weg gaan. En het talud van de grachten, daarover maak ik me ook wat zorgen. Soms vind ik het een kaalslag. Het is een beschermende plek voor veel beestjes, salamanders, kikkers en zo. Ik hoop maar dat daarover goed is nagedacht."

Daarover is zeker nagedacht. De gemeente wil aan het einde van de restauratierit met een uitgebreide terugblik en verantwoording in woord en beeld terugkomen op het plan, de uitvoering en een toekomstvisie.

?>