In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Aanleg bastions in De Waluwe

De verhoogde bastions vormen met de parkeerterreinen een buffer tussen de Hogeweg en de bedrijven. Door de verhoogde ligging en het talud wordt de Hogeweg uit het zicht onttrokken. Ze krijgen een groene, recreatieve inrichting zodat er straks gespeeld en gerecreëerd kan worden. 

Bastion 1

Hier komt een oplopend pad omhoog, met stapstammen en een balansbalk langs de route. Bovenop komt een bankje, een duikelrek en via de glijbaan of de trap kan je weer naar de weg terug. De JOP (jongeren ontmoetingsplek) die er nu staat krijgt een nieuwe plek. De JOP wordt weggehaald bij de aanleg van dit bastion. Vanwege de aanleg van de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch wordt de vorm van het bastion aangepast.

Bastion 2

Ook hier komt een oplopend pad, met een balkenbrug en balansbalk langs de route omhoog. Bovenop komen een bankje, een trampoline en een plateauwip. Via de glijbaan of een hellingklimmer kan je naar beneden. Natuurlijk is er ook een trap. De vorm van dit bastion verandert ook nog iets.

Bastion 3

Het derde bastion wordt groter en lager dan het nu is. Hier komt een oplopend pad met daar langs balanceertoestellen. Bovenop komen bankjes, een slackline en een vogelnestschommel. Ook is er een trap naar beneden.

Planning

De aannemer start half september 2020 met de aanleg van de bastions. De aanplant van bomen gebeurt als laatste, in oktober. September/oktober is ook de beste periode voor het zaaien van het bloemenmengsel. Volgens de planning zijn de bastions eind 2020 klaar.

Vragen?

Wie vragen heeft over de inrichting van de bastions kan contact met ons opnemen via 14 0418. Vraag naar mevrouw Jooren.