Doel: Engels Landschapspark

Stadsarchitect François de Virieu transformeerde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De komende jaren worden de stadswallen weer zoals De Virieu het ontwierp.

Het park was aanvankelijk transparant en verrassend. Door de jaren heen ging het zijn eigen weg. Daarna gebeurde er lang weinig aan onderhoud in het park. Dit zorgde ervoor dat het een weelderige groene omzoming van de stad werd. Uiteindelijk bleef er niet veel over van de oorspronkelijke opzet. Met de restauratie die in 2017 begon, brengen we de sfeer van vroeger weer terug. Kort gezegd brengen we verrassende doorkijkjes, waterpartijen, vriendelijk slingerende paadjes, monumentale bomen, heesters en stinzenplanten terug.

Toren Sint Maartenskerk te ZaltbommelVirieupark te Zaltbommel