Een Zaltbommelse oma met kleinkinderen

Het park is van iedereen. Natuurlijk! Maar dat is iets makkelijker gezegd dan gedaan. We noemen maar iets: de hondenpoep. Ja, dat is altijd en overal een ‘ding’. Maar vooral in het park. De actuele regelgeving is nog steeds dat honden aan de lijn moeten. Maar eerlijk gezegd: de bebording is niet overal duidelijk over. Er zijn wat stroken langs de buitengracht waar de hond los mag. Maar dat is een deel dat goed beschouwd niet tot het park behoort.

Een oma die laatst met haar kleinkinderen door het park wandelde, had daar een minder prettige ervaring. Het was haar ‘oppasdag’ en een wandelingetje door het park leek haar wel wat. Eens kijken wat er allemaal gebeurt. Maar plotseling kwam er een grote hond op de kindjes afgestormd. Die hond had alleen maar goede bedoelingen, maar dat weten die kinderen niet. Het gevolg: ze durven nu niet meer in het park. En dat is jammer, erg jammer.
Maar het staat op het lijstje van de gemeente Zaltbommel: hoe gaan we om met onze honden in het park? En inderdaad: de kunst is een formule te vinden waar iedereen gelukkig mee is.
Wie het nu al weet, mag het zeggen.