Planning stadswallen Zaltbommel

Het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk, waarop de muziektent staat, zijn als eerste aan de beurt. Met het Oranjebolwerk zijn we vorige winter gestart. Deze winter zijn we gestart met het Lage Singelbolwerk.

Geleidelijk aan komen alle bolwerken aan de beurt. Wanneer met de volgende bolwerken gestart kan worden, hangt onder andere af van wanneer subsidiegeld beschikbaar is.

Agenda 

Voor de komende tijd staan de volgende werkzaamheden en activiteiten op de planning

Oktober: Herinrichting Lage Singelbolwerk
Vanaf deze maand - oktober - gaat de herinrichting van dit bolwerk met de muziektent weer door. De belangrijkste werkzaamheden zijn het omleggen van enkele paden en nieuwe aanplant in het najaar.
Ook het gras in de nieuw aangelegde ringen gaan we nog eens inzaaien. Of het nodig is de omgeving rond de muziektent weer even af te sluiten, is nu nog niet duidelijk.

Oktober: de eerste bankjes
De eerste Virieu-bankjes komen 8 en 9 oktober aan bij de muziektent. In totaal 20 exemplaren krijgen een plekje rond de muziektent.

Oktober: aanpak binnengracht
Ook deze maand ori├źnteren we ons op de beste aanpak van de vervuilde en verzande binnengracht ter hoogte van het Beerebolwerk/Zandstraat. Het globale plan ligt er, de uitwerking volgt de komende maanden en de aanpak zal vermoedelijk in het vroege voorjaar van 2020 starten.