Planning stadswallen Zaltbommel

Het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk, waarop de muziektent staat, zijn als eerste aan de beurt. Met het Oranjebolwerk zijn we afgelopen winter gestart. Komende winter starten we met het Lage Singelbolwerk.

Geleidelijk aan komen alle bolwerken aan de beurt. Wanneer met de volgende bolwerken gestart kan worden, hangt onder andere af van wanneer subsidiegeld beschikbaar is.

Agenda 

Voor de komende tijd staan de volgende werkzaamheden en activiteiten op de planning:

  • Onderzoek naar kwaliteit waterhuishouding

Het komende jaar onderzoekt de gemeente de kwaliteit van de waterhuishouding van de vesting. Ook het water op de Stadswallen valt daaronder.

  • Beplantingsplan Oranjebolwerk

Rond 15 oktober start het werk aan de laatste fase van het restauratieplan van dit eerste bolwerk

  • Start werkzaamheden op Lage Singelbolwerk

In de winterperiode 2018 starten de werkzaamheden op het tweede bolwerk, het Lage Singelbolwerk. Het werk bestaat voornamelijk uit flink wat bagger- en snoeiwerk om weer licht en lucht op het bolwerk toe te laten.

  • Herinrichting ingang begraafplaats Bossche Poort

In november 2018 komt het Sint-Maartensbeeld bij de ingang van begraafplaats Bossche Poort. Stichting Beeld Sint Maarten zorgt dat 3 coniferen plaatsmaken voor het beeld. De onthulling van het beeld is op 10 november om 15.00 uur, iedereen is welkom. In het voorjaar van 2019 richten wij de entree van de begraafplaats opnieuw in, passend bij het beeld.

  • December: Stadswallen in Holland van Boven

Onze stadswallen staan centraal in een uitzending van het programma Holland van Boven op SBS 6. De opnames zijn waarschijnlijk in november