Planning stadswallen zaltbommel

Het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk, waarop de muziektent staat, zijn als eerste aan de beurt. Met het Oranjebolwerk zijn we afgelopen winter gestart. Komende winter starten we met het Lage Singelbolwerk.

Geleidelijk aan komen alle bolwerken aan de beurt. Wanneer met de volgende bolwerken gestart kan worden, hangt onder andere af van wanneer subsidiegeld beschikbaar is.

Agenda 

Voor de komende tijd staan de volgende werkzaamheden en activiteiten op de planning:

  • Bomeninspectie

Van de 1800 bomen zijn 30 bomen op de Stadswallen aangemerkt als 'attentieboom'. Een klimmer inspecteert onder meer de breukgevoeligheid van de stam en/of takken om te beoordelen wat er met deze bomen moet gebeuren.

  • Onderzoek naar kwaliteit waterhuishouding

Het komende jaar onderzoekt de gemeente de kwaliteit van de waterhuishouding van de vesting. Ook het water op de Stadswallen valt daaronder.

  • Beplantingsplan Oranjebolwerk

In augustus en september 2018 werken we samen met bureau Bosch Slabbers en Carien van Boxtel verder aan het beplantingsplan voor het Oranjebolwerk. Rond 15 oktober 2018 start het werk.

  • Namaken De Virieu bankje

Begin september gaat één van de overgebleven De Virieu-bankjes uit de Zandstraat naar metaalbewerkingsbedrijf Boelen in Nieuwkuijk. Zij gaan het bankje reproduceren.

  • Extra De Virieu wandelingen door Roland Gieles

Zaterdag 15 en 22 september 2018 zijn extra De Virieu wandelingen ingepland.
Aanmelden kan via info@tripbommelerwaard.nl of via 0418- 648 774. Vol = vol!

  • Start werkzaamheden op Lage Singelbolwerk

In de winterperiode 2018 starten de werkzaamheden op het tweede bolwerk, het Lage Singelbolwerk. Het werk bestaat voornamelijk uit flink wat bagger- en snoeiwerk om weer licht en lucht op het bolwerk toe te laten.

  • Herinrichting ingang begraafplaats Bossche Poort

In november 2018 komt het Sint-Maartensbeeld bij de ingang van begraafplaats Bossche Poort. In het voorjaar van 2019 richten wij de entree van de begraafplaats opnieuw in, passend bij het beeld.