De intree in de Sportwaard

Sporthal/zwembad De Sportwaard Zaltbommel

Nieuw gebouw

Op 19 november 2021 was de officiële opening van de nieuwe gecombineerde sporthal en zwembad De Sportwaard aan de Oude Bosscheweg 6 in Zaltbommel. Deze nieuwe accommodatie vervangt het oude zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring. Het gloednieuwe gebouw is van alle gemakken voorzien en heeft een zwembad, sporthal, vergaderzaal en horeca.

Open dag en opening

De open dag kon vanwege de corona-maatregelen en de oplopende besmettingen in het land niet door gaan. Wij hopen u op een ander moment te mogen verwelkomen in De Sportwaard. 

De officiële opening vond plaats op 19 november 2021. In dit filmpje blikken we terug op de opening en ziet u het eindresultaat van De Sportwaard.

Het gebouw

De Sportwaard is modern, ruim van opzet en zeer duurzaam. Binnen zijn er rustige kleuren en veel houtwerk. Buiten valt de rode baksteen op met koperkleurige vlakken. Nieuwsgierig naar het gebouw? Bekijk het filmpje met een rondleiding tijdens de bouw van de Sportwaard (mei 2021).

Toegankelijkheid

De Sportwaard heeft het Internationaal Toegankelijkheidssymbool. Dat betekent dat het gebouw goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. De Sportwaard is voor iedereen.

Polsbandjes

De Sportwaard maakt gebruikt van een moderne digitale polsbandjes. U krijgt dit bandje bij de receptie en kunt hiermee het zwembad in, gebruik maken van de kluisjes en bestellen bij de ‘natte’ horeca. Misschien kent u zo’n systeem wel van de sauna.

De entree

De entree is een grote lichte ruimte. Hier vindt u de receptie, horeca, toegang tot het zwembad en de sporthal en de trap naar de eerste verdieping met de tribune en vergaderruimtes.
Bij de horeca zijn enorme ramen die zicht geven op zowel de sporthal als het wedstrijdbad.

Sporthal

De sporthal kent vier zaaldelen die alle vier afzonderlijk af te scheiden zijn met tussenwanden. Twee zaaldelen liggen in de lengte en twee zaaldelen in de breedte. De totale hal is 30 x 50 meter groot. De vrije hoogte van de zaal is minstens 7 meter. De vloer is zogenaamd combi-elastisch, wat topsport mogelijk maakt. Voor sport en onderwijs zijn allerlei moderne middelen aanwezig, waaronder een digitale interactieve speelwand. Er zijn 8 kleedkamers aanwezig en een lerarendomein met onder meer drie kleedkamers. Ook is er een ruime berging naast alle zaaldelen. Op de eerste verdieping is een tribune voor ruim 150 mensen.

Zwembad

Drie baden

In het zwembad is een officieel wedstrijdbad van 25 x 15 meter met een tribune voor 150 mensen. Ook is er een doelgroepenbad. Dit bad heeft iets warmer water dan het wedstrijdbad en ook kan de bodem omlaag en omhoog. Daarmee is het doelgroepenbad geschikt voor bijvoorbeeld therapeutisch zwemmen en zwemlessen. Het derde bad is een peuterbad met speelelementen.

Andere faciliteiten

Naast de twee grote baden ligt de glijbaan. Ook heeft De Sportwaard een bubbelbad, een sauna en een flink aantal douches.

Er zijn vier groepskleedkamers en 26 individuele omkleedhokjes, waaronder grote gezinskleedkamers. Ook is er een ruime kleedruimte speciaal voor mensen met een beperking.

Naast het peuterbad is de mogelijkheid om iets te eten of te drinken bij onze horeca, zonder dat je daarvoor hoeft af te drogen of om te kleden. 

Parkeren

Aan de voor- en achterkant van De Sportwaard zijn parkeerplaatsen voor ruim 180 auto’s en 200 fietsen.

Naamgeving

Begin 2021 zijn honderden namen ingediend voor het nieuwe complex. De jury koos hieruit een viertal namen. Vervolgens konden alle inwoners online stemmen op hun favoriete naam. Hieruit is De Sportwaard als winnende naam voortgekomen.

Impressies

Hieronder ziet u een aantal foto’s van het nieuwe gebouw. 

Het zwembad in de Sportwaard

Het wedstrijdbad

Het zwembad in de Sportwaard

Het wedstrijdbad

Het zwembad in de Sportwaard

Het doelgroepenbad

Het kinderbad in de Sportwaard

Het peuterbad

De hal in de Sportwaard

De receptie/ horeca

De sporthal in de Sportwaard

De sporthal

?>