Logo project Stadswallen ZaltbommelStadswallen Zaltbommel (Virieupark)

De komende jaren restaureren we de zeven bolwerken die rondom de stad Zaltbommel liggen. Samen vormen zij de Stadswallen van Zaltbommel. Het is een ambitieus project dat jaren in beslag gaat nemen. Het Rijk wees de Zaltbommelse stadswallen (het geheel van de vestingwerken, wallen, grachten en park) aan als Rijksmonument.

Nieuwsbrief ‘Mijn Park’

Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief met het laatste nieuws over de Stadswallen. Wilt u deze ontvangen? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsgierig? Hier leest u onze verzonden nieuwsbrieven:

  1. Nieuwsbrief 'Mijn Park' augustus 2018 (verzonden 7 augustus 2018)
  2. Nieuwsbrief 'Mijn Park' september 2018 (verzonden 5 september 2018)
  3. Nieuwsbrief 'Mijn Park' oktober 2018 (verzonden 3 oktober 2018)

Mijn park

Bezoekers van het park (Bommelaren en niet-Bommelaren) delen hun mening over de Stadswallen en het restauratieplan. Deze mini-interviews worden ook gedeeld op onze Facebookpagina en op het Instagramaccount van de Stadswallen.

Jielus Kuijntjes - september 2018

Karen de Bondt - september 2018

Leo van Opijnen en Petra Versfeld – juli 2018

Riet en Cees van der Stam – juli 2018

Een Zaltbommelse oma met kleinkinderen - september 2018

Planning

Het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk, waarop de muziektent staat, zijn als eerste aan de beurt. Met het Oranjebolwerk zijn we afgelopen winter gestart. Komende winter starten we met het Lage Singelbolwerk. Lees verder>

Doel: Engels Landschapspark

Stadsarchitect François de Virieu transformeerde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De komende jaren worden de stadswallen weer zoals De Virieu het ontwierp. Lees verder>