Versterken groen

Nog dit jaar worden de dorpen Aalst, Kerkwijk, Nederhemert en Zuilichem groener. Om te bepalen hoe en waar precies, gingen we in juli en augustus samen met inwoners en dorpsraden in gesprek tijdens dorpswandelingen. We bekeken potentiële plaatsen en de mogelijkheden. Voor het versterken van het groen in de dorpen, en daarmee ook het groene karakter van de gemeente, stelde de gemeenteraad voor de komende 4 jaar geld beschikbaar.

Ingrepen per dorp

U kunt hieronder per dorp zien welke ingrepen er gepland zijn om het groen te versterken. We verwerkten de input die we kregen met grote zorgvuldigheid om zo aan ieders behoeften te kunnen voldoen.

Gebeurt er iets in uw dorp?

Bij de grotere ingrepen krijgen de direct aanwonenden een brief met planning van de aannemer. De oorspronkelijke planning wat betreft de uitvoering van de plannen was nog dit jaar, met een uitloop naar begin 2020. Echter zijn alle (groen)plannen waarbij grondverzet nodig is dit op moment stilgelegd. De strenge PFAS/PFOS-richtlijnen zorgen ervoor dat het lastig is om grond af- en aan te voeren. Zodra de richtlijnen voor grond zijn bijgesteld naar een minder strenge norm, dan pakken we de plannen weer zo snel mogelijk op.

Budget voor versterken groen

De gemeenteraad stelde in totaal € 200.000,- beschikbaar voor alle dorpen in de gemeente. De andere dorpen in de gemeente Zaltbommel komen de komende 3 jaar aan bod. De volgorde is nog niet bekend.

Vragen?

Mail naar info@zaltbommel.nl of bel 14 0418.