Versterken groen Aalst

Om het groen in Aalst te versterken planten we nieuwe bomen en komen er nieuwe plantvakken. De onderstaande nummers komen overeen met de nummers op de overzichtstekeningen nieuwe bomen (PDF, 5.0 MB) en nieuwe plantvakken (PDF, 5.6 MB).

 1. Donkerstraat
  Alle 6 grindvakken in de straat worden vervangen door vaste planten. Dit zorgt voor eenheid in de straat. De hoek richting ’t Gement nemen we later mee bij de reconstructie van de E.P. van Ooijenstraat, dat staat gepland voor eind 2020.
   
 2. Plantvakken voor de kerk (kruising Dorpsstraat/Kerkstraat)
  We vervangen de huidige beplanting (3 plantvakken) door rozen voor een passende uitstraling.
   
 3. De Ham
  Aanplant van 35 nieuwe bomen in de straten Waterlelie en Waterviolier. Tevens komt een haag rondom de parkeervakken aan de Waterviolier en Waterkers.
   
 4. Maas-Waalweg
  Aanplant van 18 nieuwe bomen, waarschijnlijk lindes, zodat er een doorgaande structuur ontstaat.
   
 5. ‘t Gement
  De speeltoestellen zetten we op een andere plek. Clusteren en centreren op één plek. Zo houden we rekening met overige festiviteiten/evenementen zoals bijvoorbeeld de kermis en zeskamp.

Voor ’t Gement (PNG, 9.5 MB) en de Waterviolier (PNG, 9.3 MB) maakten we aparte schetsen om de plannen te verduidelijken.

Wel besproken, maar niet meegenomen:

De inrichting van de Hambloksestraat is wel ter sprake geweest, maar wordt nu niet meegenomen. We willen hiervoor meer afstemming met aanwonenden.