Rijbewijs

Het aanvragen én ophalen van een rijbewijs doet u zelf op het gemeentekantoor. U betaalt de kosten bij het aanvragen. Het rijbewijs ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

Aanvragen rijbewijs

Maak een afspraak

U vraagt een rijbewijs aan op het gemeentekantoor. Maak hiervoor gemakkelijk direct online een afspraak. U kiest zelf een tijdstip tijdens onze openingstijden. Komt u op afspraak? Dan wordt u vrijwel direct geholpen.

Toch zonder afspraak?

Voor het aanvragen van een rijbewijs kunt u ook nog zonder afspraak langskomen op het gemeentekantoor. Dit kan op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 en op dinsdagavond van 16.30 uur tot 19.30 uur. Houdt u er dan wel rekening mee dat u mogelijk enige tijd moet wachten?

Meebrengen

  • 1 pasfoto. De richtlijnen voor de foto vindt u op de website van de Rijksoverheid. In de publiekshal staat een pasfoto-automaat. Een pasfoto kost 6,00 euro (contant betalen!).
  • Legitimatiebewijs
  • Bij verlenging uw oude rijbewijs

Kosten rijbewijs

  • Rijbewijs: € 38,90
  • Toeslag spoedaanvraag: € 34,10

Afhalen rijbewijs

Uw rijbewijs is na 1 week klaar. Bij vermissing of diefstal duurt dit soms langer. Heeft u uw rijbewijs eerder nodig? Dan doet u een spoedaanvraag. Als u uw aanvraag doet voor 12.30 uur, haalt u het rijbewijs in principe de volgende werkdag op.

Rijbewijs kwijt?

Voor een verloren of gestolen rijbewijs tekent u bij de gemeente een 'verklaring van verlies of diefstal'. Hiermee vraagt u bij ons direct een nieuw rijbewijs aan.

Bij diefstal, zakkenrollerij of verlies in het buitenland is het verstandig ook aangifte te doen bij de politie.