Verhuizen en emigratie

Gaat u verhuizen binnen de gemeente of emigreren? Dan geeft u dit door aan de gemeente met het formulier adreswijziging. Verhuist u naar een andere gemeente? Dan schrijft u zich in bij uw nieuwe woongemeente. Geef uw nieuwe adres binnen 5 dagen na de verhuisdatum door.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

 • U geeft uw verhuizing door aan de gemeente
  - waarbinnen u verhuist of
  - waar u naartoe verhuist.
 • Uitschrijven is niet nodig. Dit gebeurt vanzelf als u zich meldt bij de nieuwe gemeente.
 • Geef de verhuizing uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing door. Te laat doorgeven kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw huurtoeslag, studiefinanciering of uw parkeervergunning.

Hoe geef ik de verhuizing door?

U kunt een verhuizing binnen de gemeente Zaltbommel of vanuit een andere gemeente naar de gemeente Zaltbommel, op 2 manieren doorgeven:

 • via het invullen van een adreswijzigingsformulier op het gemeentekantoor;
 • via het invullen van een adreswijzigingsformulier (PDF, 50 kB). U print het formulier, vult het in en stuurt het per post naar Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. 

Waarom niet per mail?
De meeste mensen beschikken thuis niet over een beveiligde internetverbinding. U mailt bijvoorbeeld met een gratis e-mailadres van hotmail, gmail, planet of upc. Het is onverstandig om persoonlijke gegevens via een niet beveiligde internetverbinding te versturen, want hackers kunnen dan gemakkelijk hun slag slaan. Totdat u dit formulier via een beveiligde internetverbinding in kunt vullen, vragen wij u dus om dit formulier per post naar ons terug te sturen of het bij ons langs te brengen om identiteitsfraude te voorkomen. Wilt u het toch per mail versturen? Dat mag, maar is op uw eigen risico. Onze excuses voor het ongemak!

Maak een afspraak

U geeft uw verhuizing door op het gemeentekantoor? Maak hiervoor gemakkelijk direct online een afspraak. U kiest zelf een tijdstip tijdens onze openingstijden. Komt u op afspraak? Dan wordt u vrijwel direct geholpen.

Toch zonder afspraak?
Voor het doorgeven van een verhuizing kunt u ook nog zonder afspraak langskomen op het gemeentekantoor. Dit kan op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 en op dinsdagavond van 16.30 uur tot 19.30 uur. Houdt u er dan wel rekening mee dat u mogelijk enige tijd moet wachten?

Wat moet ik meebrengen/ meesturen?

 • Een (kopie van een) eigen legitimatiebewijs.
 • Een (kopie van een) legitimatiebewijs van de hoofdbewoner of een kopie van het huur- of koopcontract.

. Maak direct online een afspraak.

Vertrek naar het buitenland

U geeft uw vertrek naar het buitenland bij de gemeente als volgt door:

 • via het invullen van het formulier Aangifte van vertrek naar het buitenland aan de balie van het gemeentekantoor.