Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Het Groene Huis

Uiteraard houden wij ons in Het Groene Huis aan de actuele, geldende RIVM-richtlijnen rondom het corona-virus. Wij hebben de nodige hygiëne-maatregelen genomen. Werken en overleggen op 1,5 m afstand is bij ons goed mogelijk.

Wat is Het Groene Huis?

Het Groene Huis is een duurzaam en comfortabel ingericht verzamelkantoor in Zaltbommel in  de rechtervleugel van het Gemeentekantoor.

Het Groene Huis biedt:

 • flexplekken (stilte kamers of  in de open ruimte)
 • team- en vergaderkamers (tot 10 personen). (In verband met coronamaatregelen tijdelijk maximaal 4 personen)
 • een open ruimte voor workshops en ontmoetingen (In verband met coronamaatregelen tijdelijk maximaal 15 personen)

Of te wel:

 • een comfortabele werkomgeving
 • professioneel met een thuisgevoel
 • de structuur van een kantoor en werken voor je eigen ‘toko’
 • inspiratie van andere ondernemers en toch rust

Actueel

Nieuws, events en bijeenkomsten in Het Groene Huis of elders op het gebied van duurzaamheid.

 • Open Huis. Op vrijdag 18 december is er tussen 9 en 17 uur gelegenheid te komen kennismaken of ‘proef werken’ in Het Groene Huis. In verband met de geldende coronamaatregelen is het verzoek je even van te voren aan te melden bij Nanette via een belletje of whatsappje naar 06 551 965 32.
 • Via een strippenkaart kun je op laagdrempelige wijze kennismaken. Voor € 100,-- kun je 10 dagdelen flexwerken in de open ruimte of op een stilteplek. De strippenkaart is een half jaar geldig vanaf je eerste bezoek. Bel Nanette via 06 55 19 65 32 of stuur een mailtje naar nvandishoeck@zaltbommel.nl.
 • Het Groene Huis op tv. In de uitzending van 'Groene Koppen', 7 oktober op TV Gelderland gaf Het Groene Huis een inkijkje. Het programma 'Groene Koppen' gaat over groene pioniers in de provincie Gelderland.
 • ZZP-netwerk Bommelerwaard is van start. Samen Zelfstandig is ons motto. Interesse om aan te haken? Volg onze Linkedin groep voor onze bijeenkomsten of meld je aan via ondernemers@bommelerwaard.nl.
 • Kerstperiode. Het Groene Huis is gesloten op officiële feestdagen zoals vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari. Van 28 december tot en met 31 december zijn wij alleen voor vaste huurders geopend.
 • Elke woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur is er vrije inloop van het Energieloket Zaltbommel, gevestigd in Het Groene Huis. Telefonisch contact met het Energieloket? Bel 0345 – 504012.
 • Volg ons op LinkedIn of Instagram. Op onze LinkedIn pagina Het Groene Huis Zaltbommel, stellen de bewoners zich elke maandag in een serie aan u voor en vertellen over duurzaam ondernemen.

Uniek in zijn soort

Voor en door ondernemers

Startend, ervaren, alleen of samen … wat bindt is de wil om elkaar te ontmoeten, te spreken en te versterken. Door even te ‘sparren’, samen te innoveren of duurzamer te ondernemen. Door veel kleine stappen of met een enorme doorbraak. Want waar een wil is, is een weg. In Het Groene Huis groeien gekke ideeën uit tot waardevolle innovaties.

Duurzame ‘state of mind’

We effenen de weg naar duurzaamheid voor ondernemers die hier werken. We willen immers allemaal de wereld een beetje beter maken, maar waar begin je? Met elkaar leren we sneller en verduurzamen we sneller. Hoe we dat doen? Als je bij ons komt werken omarm je onze ‘golden rules’ en 1 keer per kwartaal neem je deel aan de DuurzaamheidsMeetUp: we delen tips, stellen haalbare doelen en delen de lessen. Duurzaam werken is het doel, niet het selectiecriterium.

Community die organisch groeit

De ‘bewoners’ van Het Groene Huis ‘maken’ Het Groene Huis. Ieder draagt vanuit zijn vak of bedrijf bij en bouwt mee aan de Community in wording. We zorgen voor een steeds gevulde agenda van bijeenkomsten. We delen wat we ‘over’ hebben. Dat kan zijn kennis, waardevolle lessen of tijd en aandacht. In vorm kan dat variëren van het tegenlezen van een brochuretekst voor de flexcollega aan jouw bureau tot een workshop waarin jij jouw kennis deelt met andere ondernemers of een coachgesprek waarin je een startende ondernemer over een horde helpt.

Aan het einde van de werkdag trek je met een voldaan gevoel de kantoordeur dicht en begint je vrije tijd. Klinkt dit aantrekkelijk? 

Drie personen in overleg aan tafel

Voor wie?

Het Groene Huis staat open voor kleinschalige ondernemers, startend of gevestigd, regulier of sociaal, al duurzaam werkend of nog niet, uit de Bommelerwaard of daarbuiten.

Wat bindt zijn de 'Golden rules' en jouw wil om je daaraan te committen en er een keer per kwartaal met elkaar over in gesprek te gaan tijdens de DuurzaamheidsMeetUp.

Een werkplek of ruimte huren?

Momenteel zijn alle vaste kamers verhuurd. Uitzondering maken wij voor een echt innovatieve duurzame starter.
Flexwerken daarentegen kan nog volop. In onze open ruimte en in een kamertje als je even rustig wilt werken, bellen of videoconferencen.

Ervaren hoe werken in Het Groene Huis is? Via een strippenkaart kun je op laagdrempelige wijze kennismaken. Voor € 100,-- kun je 10 dagdelen flexwerken in de open ruimte of op een stilteplek. De strippenkaart is een half jaar geldig vanaf je eerste bezoek. Bel Nanette via 06 55 19 65 32.

Aan het werk in het Groene Huis

Wat kost het (tarieven 2021)?


Kennismaking met strippenkaart
Strippenkaart individueel (6 mnd) Soort werkplek Prijs incl servicekosten* excl. btw
10 dagdelen flexwerken (individu) flex- of stilteplekken € 100,00

Kosten Flexplek individueel
Flexplek individueel (per maand) Soort werkplek Huur p/m incl servicekosten* excl. btw
Af en toe (alleen flexplek) gebruik flexplekken in open ruimte voor 1 à 2 dagen per week € 80,00
Heel de week (alleen stilte- of flexplek) gebruik stilteplek of flexplek in open ruimte voor hele week € 130,00
Full flex individueel stilteplek, flexplek in open ruimte of gebruik teamkamers of coachkamer € 170,00

Kosten flexplek bedrijf of projectteam
Flexplek voor 1 tot 3 medewerkers/teamleden (minimaal 3 maanden) Soort werkplek Huur p/m incl servicekosten* excl. btw
Full flex bedrijf stilteplek in kamer, flexplek of gebruik teamkamers of coachkamer € 300,00

Kosten eigen kamer
Eigen kamer (minimaal 3 maanden) Naam van de kamer afmeting Huur p/m incl servicekosten* excl. btw
Werk-/coachkamer vast (allemaal verhuurd) 'Klein maar fijn' 12m2 € 170,00
Werk-/teamkamer vast (allemaal verhuurd) 'Licht en fijn' 16m2 € 220,00

* Servicekosten omvatten: gas/elektra, beveiligd wifi, schoonmaak en koffie/thee.

Voor duurzame start-ups is er mogelijkheid het eerste half jaar vrijstelling van huur te krijgen. Informeer of je daarvoor in aanmerking komt via 06 55 19 65 32.

Alle weergegeven prijzen zijn geldig t/m december 2021 en zijn exclusief btw en inclusief

 • Koffie-, thee en water
 • Beveiligde wifi
 • Schoonmaak

Vaste huurders krijgen een toegangsbadge tegen betaling van een borg.

Overleg & Samenwerken

Na registratie en betaling van € 50,- vergaderfee voor flex- of vaste huurders zijn de volgende teamkamers beschikbaar:

Kosten vergaderkamers
Aanwezige teamkamers Naam van de kamer afmeting per uur per dd* per dag
Coach/spreekkamer 'Klein maar fijn' 12m2 € 15,00 € 36,00 € 60,00
Teamkamer groot 'Even de ruimte' 24m2 € 20,00 € 55,00 € 100,00
Open ruimte* (doordeweeks vanaf 16.00 uur)   70m2   € 75,00 € 120,00
*Gebruik in tijdsvak 16.00 – 20.00 uur       € 90,00  

Kosten vergaderkamers (samenwerken)
Samenwerkingsvormen Naam van de kamer afmeting per maand
Af en toe samen (4 tot 6 dagen per maand) 'Klein maar fijn' 12m2 € 220,00
Af en toe samen (4 tot 6 dagen per maand) 'Even de ruimte' 24m2 € 450,00
Af en toe samen mix (4 tot 6 dagen per maand) Keus uit alle bovenstaande ruimte excl. open ruimte   € 360,00

*Een dagdeel kan een ochtend, een middag of een avond beslaan en komt qua tijd neer op  8.30 - 12.30 of 9.00 - 13.00 en van 13.00 - 17.00 of  13.30 - 17.30 uur of in de avond van 18.00 - 22.00 uur of van 18.30 - 22.30 uur. 

kantoorruimte met diverse werkplekken. In hoek iemand zittend achter bureau

Welke voorzieningen zijn er?

Koffie, thee, beveiligde wifi en schoonmaak van de ruimten is inclusief. Wij hebben goede, duurzame koffie en thee. Verder zijn een beamer, scherm, mobiel whiteboard en flipover beschikbaar.

Lunch en catering

Het is mogelijk om gebruik te maken van een dagelijkse broodjesservice. Catering van bijeenkomsten van ontbijt, tot lunch, snacks of diner is op afspraak mogelijk.

Waar staan we voor en waar gaan we voor?

"Als het over duurzaamheid in de Bommelerwaard gaat, ontmoeten we elkaar in Het Groene Huis."

Missie - waar we voor staan

Het Groene Huis is de thuisbasis van een open community van (startende)   ondernemers met een duurzame ‘state of mind’ die elkaar in toenemende mate vinden in het verduurzamen van hun bedrijfsvoering en het op de markt brengen van duurzame producten en diensten. Onder duurzaam verstaan we alles dat people, planet of profit ten goede komt zodat wij de wereld beter voor onze kinderen kunnen achterlaten.

Visie - waar we voor gaan

Het Groene Huis is een broedplaats voor innovatief ondernemerschap waar synergie, groei en duurzame innovatie tot stand komt. Gevestigde ondernemers, starters en studenten   – uit de Bommelerwaard en van daarbuiten – ontmoeten elkaar op deze centraal gelegen plek. Zij ‘vinden’ elkaar rondom thema’s als energietransitie, mobiliteit en biodiversiteit. Hun samenwerking leidt tot innovaties op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid

“We laten de wereld beter achter voor volgende generatie”. Dat is waar het om gaat bij duurzaamheid volgens de gemeente Zaltbommel. Als we van de wereld willen blijven genieten, moeten we ook goed voor mens en milieu zorgen.
De gemeente geeft daarbij steun en geeft ondertussen zelf het goede voorbeeld. Het Groene Huis is de belichaming van beiden doelen. Het biedt een inspirerende en betaalbare plek voor ondernemers en faciliteert zo innovatie en duurzaam ondernemerschap. Tegelijkertijd geeft de gemeente door de opstart van Het Groene Huis het goede voorbeeld. Ook in Het Groene Huis werken we bijvoorbeeld aan energietransitie en – reductie. Er liggen zonnepanelen op het dak, we scheiden afval, werken aan verlaging van het energieverbruik, printen zo min mogelijk .
Lees voor meer informatie over duurzaamheid binnen de Gemeente Zaltbommel de pagina over duurzaamheid

Zo werken wij | Golden rules

Wat ons bindt, zijn onze ‘Golden rules’ die het uitgangspunt vormen voor hoe wij in Het Groene Huis met elkaar willen (samen)werken. Als je in Het Groene Huis kantoor houdt omarm je deze golden rules en vind je zinvol het hier een keer per kwartaal met elkaar over te hebben tijdens de DuurzaamheidsMeetUp.

 • wij willen ontwikkelen en innoveren
 • werken aan verduurzaming van onze onderneming, dat is onze ‘state-of-mind’
 • zijn op zoek naar en omarmen nieuwe ontwikkelingen en inzichten die de duurzaamheid vergroten
 • nemen actief deel aan de community (halen en brengen)
 • delen met de community wat we ‘over hebben’
 • staan open voor onverwachte ontmoetingen
 • geloven dat innovatie leidt tot duurzaamheid
 • geloven in samen en in doen

Wie werken er al in Het Groene Huis?

​​​Logo Hart voor perspectief

Logo het nieuwe wonen rivierenland

Logo Cooperatie Bommelerwaar

 

Logo Sanne van Mil

Logo Buro Berlinde

Logo van Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard

Logo Nanette van Dishoeck organisatie en realisatie

Logo Lacresta

Logo Energieloket Zaltbommel

Openingstijden

In verband met de geldende coronamaatregelen vragen wij nieuw geïnteresseerden telefonisch een afspraak te maken voor een eerste bezoek of zich even aan te melden voor onze open dagen op de laatste vrijdag van de maand via 06 – 551 965 32

Kerstperiode. Het Groene Huis is gesloten op officiële feestdagen zoals vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari. Van 28 december tot en met 31 december zijn wij alleen voor vaste huurders geopend.

Contact 

Het Groene Huis | een  initiatief van de Gemeente Zaltbommel      Bord Groene huis langs Hogeweg te Zaltbommel
Hogeweg 11, rechter vleugel Gemeentekantoor, 2e etage
5301 LB Zaltbommel
Tel: 06 55 19 65 32
e-mail: hetgroenehuiszb@gmail.com

Bereikbaarheid

Per fiets

Recht tegenover Het Groene Huis eindigt het Thijs de Torenwachterpad, de fietssnelweg door Zaltbommel. Zowel vanuit de binnenstad als uit woonwijken ben je binnen 10 minuten bij Het Groene Huis.

Per auto

Aan de rondweg gelegen, met voldoende gratis parkeergelegenheid recht tegenover het kantoor, is Het Groene Huis vanuit de hele Bommelerwaard snel bereikbaar.
Vanaf de afslag Zaltbommel ben je binnen 3 minuten van de A2 bij Het Groene Huis.

OV

Vanaf station Zaltbommel in 15 minuten te lopen en in 2 à 5 busminuten (2 haltes) bereikbaar met meerdere buslijnen (o.a. 266 en 268) in een frequentie van twee tot vier keer per uur. Ook zijn er op het station OV-fietsen te huur.

Parkeren

Voldoende gratis parkeergelegenheid aan de overkant van de Hogeweg