bos bloemen op tafel Groene Huis met ervoor liggend visitekaartjes van het Groene Huis

Het Groene Huis

Het Groene Huis is een duurzaam en comfortabel ingericht kantoor om te flexwerken, te ontmoeten, te vergaderen of samen te werken. Verduurzamen is wat ons bindt!

Het Groene Huis biedt:

 • flexplekken (stilte kamers of  in de open ruimte)
 • team- en vergaderkamers (tot 6 personen)
 • een open ruimte voor workshops en ontmoetingen

Of te wel:

 • een comfortabele werkomgeving
 • professioneel met een thuisgevoel
 • de structuur van een kantoor en werken voor je eigen ‘toko’
 • inspiratie van andere ondernemers en toch rust

Actueel

Nieuws, events en bijeenkomsten in Het Groene Huis of elders op het gebied van duurzaamheid.

 • Innovatieversneller Rivierenland 2023 is van start. Voor duurzame ideeën of concepten van starters, ondernemers, bewonersinitiatieven die stappen vooruit willen zetten in energietransitie of circulariteit. Het Programma  Innovatieversneller Rivierenland kent 4 trajecten van incubatie, tot doorgroei tot investeringsklaar of een living lab circulair samen met andere ondernemers. Lees op de website de details, de data en de inhoud. Kun jij met jouw concept een boost gebruiken? Doe dan mee. Het is kostenloze ondersteuning voor (startende) ondernemers, het verbindt, stimuleert en enthousiasmeert. Kom naar de “Proeverijen” of te wel kennismakings- en inloopbijeenkomsten op vrijdag 17 maart 10.30 – 13.00 uur en woensdag 22 maart 15.30 – 17.00 uur in Het Groene Huis. Zo brengen we het duurzaam ecosysteem nog meer op gang. Aanmelden kan tot 3 april aanstaande. Meer info staat in de uitnodiging (PDF, 279.4 kB) of via caroline.beelen@yesandmore.co
 • Het Energieloket Zaltbommel, gevestigd in Het Groene Huis, is geopend op woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur. Afspraken kunnen telefonisch of online op www.energieloketzaltbommel.nl gemaakt worden. Spontaan langskomen? Bel even of er nog een plekje vrij is, want het is best druk op het moment. Het Energieloket is de hele week telefonisch bereikbaar via 0345 504012 of per mail zaltbommel@energieloketrivierenland.nl voor alle vragen op het gebied van energie besparen en duurzame opwek.
 • Meepraten over de energietransitie kan bij de Energiekring Warmte. Deze energiekring komt bijeen in Het Groene Huis en is bedoeld voor inwoners van de gemeente Zaltbommel. Technische kennis is geen vereiste om mee te doen! In dit artikel in de Bommelerwaardgids vertellen drie deelnemers waarom zij deelnemen aan de Energiekring. Meer informatie over de energiekring vindt u op de pagina Meepraten over de warmtetransitie bij de Energiekring Warmte!
 • Volg Het Groene Huis op LinkedIn of Instagram

Uniek in zijn soort

Voor en door ondernemers

Startend, ervaren, alleen of samen … wat bindt is de wil om elkaar te ontmoeten, te spreken en te versterken. Door even te ‘sparren’, samen te innoveren of duurzamer te ondernemen. Door veel kleine stappen of met een enorme doorbraak. Want waar een wil is, is een weg. In Het Groene Huis groeien gekke ideeën uit tot waardevolle innovaties.

Duurzame ‘state of mind’

We effenen de weg naar duurzaamheid voor ondernemers die hier werken. We willen immers allemaal de wereld een beetje beter maken, maar waar begin je? Met elkaar leren we sneller en verduurzamen we sneller. Hoe we dat doen? Als je bij ons komt werken omarm je onze ‘golden rules’ en 1 keer per kwartaal neem je deel aan de DuurzaamheidsMeetUp: we delen tips, stellen haalbare doelen en delen de lessen. Duurzaam werken is het doel, niet het selectiecriterium.

Community die organisch groeit

De ‘bewoners’ van Het Groene Huis ‘maken’ Het Groene Huis. Ieder draagt vanuit zijn vak of bedrijf bij en bouwt mee aan de Community in wording. We zorgen voor een steeds gevulde agenda van bijeenkomsten. We delen wat we ‘over’ hebben. Dat kan zijn kennis, waardevolle lessen of tijd en aandacht. In vorm kan dat variëren van het tegenlezen van een brochuretekst voor de flexcollega aan jouw bureau tot een workshop waarin jij jouw kennis deelt met andere ondernemers of een coachgesprek waarin je een startende ondernemer over een horde helpt.

Aan het einde van de werkdag trek je met een voldaan gevoel de kantoordeur dicht en begint je vrije tijd. Klinkt dit aantrekkelijk? 

​​5 personen zitten aan een tafel en hebben overleg

Voor wie?

Het Groene Huis staat open voor kleinschalige ondernemers, startend of gevestigd, regulier of sociaal, al duurzaam werkend of nog niet, uit de Bommelerwaard of daarbuiten.

Wat bindt zijn de 'Golden rules' en jouw wil om je daaraan te committen en er een keer per kwartaal met elkaar over in gesprek te gaan tijdens de DuurzaamheidsMeetUp.

Een werkplek of ruimte huren?

Wij hebben nog veel plaats voor flexwerkers met een duurzaam hart die 1 of enkele dagen per week een werkplek zoeken. In  onze open ruimte of als je even rustig wil werken, bellen of videoconferencen in een van de stiltekamers.

Ervaren hoe werken in Het Groene Huis is? Via een strippenkaart kun je op laagdrempelige wijze kennismaken. Voor rond de € 100,- ex btw kun je 10 dagdelen flexwerken in de open ruimte of op een stilteplek. De strippenkaart is een half jaar geldig vanaf je eerste bezoek. Bel Nanette via 06 55 19 65 32.

Vrouw werkend aan bureau op een flexplek

Wat kost het (tarieven 2023)?


Kennismaking met strippenkaart
Strippenkaart individueel (6 mnd) Soort werkplek Prijs incl servicekosten* excl. btw
10 dagdelen flexwerken (individu) flex- of stilteplekken € 111,00

Kosten Flexplek individueel
Flexplek individueel (per maand) Soort werkplek Huur p/m incl servicekosten* excl. btw
Af en toe (alleen flexplek) gebruik flexplekken in open ruimte voor 1 à 2 dagen per week € 86,00
Heel de week (alleen stilte- of flexplek) gebruik stilteplek of flexplek in open ruimte voor hele week € 143,00
Full flex individueel stilteplek, flexplek in open ruimte of gebruik teamkamers of coachkamer € 184,00

Kosten flexplek bedrijf of projectteam
Flexplek voor 1 tot 3 medewerkers/teamleden (minimaal 3 maanden) Soort werkplek Huur p/m incl servicekosten* excl. btw
Full flex bedrijf stilteplek in kamer, flexplek of gebruik teamkamers of coachkamer € 325,00

Kosten eigen kamer
Eigen kamer (minimaal 3 maanden)  Naam van de kamer afmeting Huur p/m incl servicekosten* excl. btw
Werk-/coachkamer vast (allemaal verhuurd) 'Klein maar fijn' 12m2  € 184,00
Werk-/teamkamer vast (allemaal verhuurd) 'Licht en fijn' 16m2 € 230,00

* Servicekosten omvatten: gas/elektra, beveiligd wifi, schoonmaak en koffie/thee.

Uitgangspunt is dat ondernemers groeien in hun ondernemerschap en naar marktconforme huur. Daarom kunnen zij maximaal 5 jaar huren in Het Groene Huis en gaat de huur per huurjaar in tredes omhoog.

Voor duurzame start-ups is er mogelijkheid het eerste half jaar vrijstelling van huur te krijgen. Informeer of je daarvoor in aanmerking komt via 06 55 19 65 32.

Alle weergegeven prijzen zijn geldig t/m december 2023 en zijn exclusief btw en inclusief

 • koffie-, thee en water
 • beveiligde wifi
 • schoonmaak

Vaste huurders krijgen een toegangsbadge tegen betaling van een borg.

Overleg & Samenwerken

Na registratie en betaling van € 50,- vergaderfee voor flex- of vaste huurders zijn de volgende teamkamers beschikbaar:

Kosten vergaderkamers
Aanwezige teamkamers Naam van de kamer afmeting per uur per dd* per dag
Coach/spreekkamer 'Klein maar fijn' 12m2 € 17,00 € 39,00 € 65,00
Teamkamer groot 'Even de ruimte' 24m2 € 22,00 € 59,00 € 109,00
Open ruimte** (doordeweeks vanaf 16.00 uur)   70m2   € 81,00 € 130,00

* Een dagdeel is een periode van 4 uur en kan een ochtend, een middag of (vroege) avond zijn bijvoorbeeld 8.30 - 12.30,13.00 - 17.00 of  16.00 - 20.00 uur of in de avond van 18.00 - 22.00 uur of van 19.00 - 23.00 uur.
** Prijzen zijn incl. koffie/thee t/m 12 personen. Voor elke persoon boven de 12 rekenen wij  € 2,75 pp extra.


Kosten vergaderkamers (samenwerken)
Samenwerkingsvormen Naam van de kamer afmeting per maand
Af en toe samen (4 tot 6 dagen per maand) 'Klein maar fijn' 12m2 € 238,00
Af en toe samen (4 tot 6 dagen per maand) 'Even de ruimte' 24m2 € 487,00
Af en toe samen mix (4 tot 6 dagen per maand) Keus uit alle bovenstaande ruimte excl. open ruimte   € 390,00
vergaderkamer met rechthoekige tafel en 8 groene stoelen rondom

Welke voorzieningen zijn er?

Koffie, thee, beveiligde wifi en schoonmaak van de ruimten is inclusief. Wij hebben goede, duurzame koffie en thee. Verder zijn een beamer, scherm, mobiel whiteboard en flipover beschikbaar.

Lunch en catering

Het is mogelijk om gebruik te maken van een dagelijkse broodjesservice. Catering van bijeenkomsten van ontbijt, tot lunch, snacks of diner is op afspraak mogelijk.

Waar staan we voor en waar gaan we voor?

"Als het over duurzaamheid in de Bommelerwaard gaat, ontmoeten we elkaar in Het Groene Huis."

Missie - waar we voor staan

Het Groene Huis is de thuisbasis van een open community van (startende)   ondernemers met een duurzame ‘state of mind’ die elkaar in toenemende mate vinden in het verduurzamen van hun bedrijfsvoering en het op de markt brengen van duurzame producten en diensten. Onder duurzaam verstaan we alles dat people, planet of profit ten goede komt zodat wij de wereld beter voor onze kinderen kunnen achterlaten.

Visie - waar we voor gaan

Het Groene Huis is een broedplaats voor innovatief ondernemerschap waar synergie, groei en duurzame innovatie tot stand komt. Gevestigde ondernemers, starters en studenten   – uit de Bommelerwaard en van daarbuiten – ontmoeten elkaar op deze centraal gelegen plek. Zij ‘vinden’ elkaar rondom thema’s als energietransitie, mobiliteit en biodiversiteit. Hun samenwerking leidt tot innovaties op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid

“We laten de wereld beter achter voor volgende generatie”. Dat is waar het om gaat bij duurzaamheid volgens de gemeente Zaltbommel. Als we van de wereld willen blijven genieten, moeten we ook goed voor mens en milieu zorgen.
De gemeente geeft daarbij steun en geeft ondertussen zelf het goede voorbeeld. Het Groene Huis is de belichaming van beiden doelen. Het biedt een inspirerende en betaalbare plek voor ondernemers en faciliteert zo innovatie en duurzaam ondernemerschap. Tegelijkertijd geeft de gemeente door de opstart van Het Groene Huis het goede voorbeeld. Ook in Het Groene Huis werken we bijvoorbeeld aan energietransitie en – reductie. Er liggen zonnepanelen op het dak, we scheiden afval, werken aan verlaging van het energieverbruik, printen zo min mogelijk .
Lees voor meer informatie over duurzaamheid binnen de Gemeente Zaltbommel de pagina over duurzaamheid

Zo werken wij | Golden rules

Wat ons bindt, zijn onze ‘Golden rules’ die het uitgangspunt vormen voor hoe wij in Het Groene Huis met elkaar willen (samen)werken. Als je in Het Groene Huis kantoor houdt omarm je deze golden rules en vind je het zinvol hier een keer per kwartaal met elkaar over te hebben tijdens de DuurzaamheidsMeetUp.

 • wij willen ontwikkelen en innoveren
 • werken aan verduurzaming van onze onderneming, dat is onze ‘state-of-mind’
 • zijn op zoek naar en omarmen nieuwe ontwikkelingen en inzichten die de duurzaamheid vergroten
 • nemen actief deel aan de community (halen en brengen)
 • delen met de community wat we ‘over hebben’
 • staan open voor onverwachte ontmoetingen
 • geloven dat innovatie leidt tot duurzaamheid
 • geloven in samen en in doen

Wie werken er al in Het Groene Huis?
 

​​​Logo Hart voor perspectief

Logo het nieuwe wonen rivierenland

Logo Cooperatie Bommelerwaar

 

Logo Buro Berlinde, Talentontwikkeling

Logo van Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard

Logo Nanette van Dishoeck organisatie en realisatie

Logo Lacresta

Logo Energieloket Zaltbommel

Elliz in company logo

Eaffort logo

Openingstijden

Het Groene Huis is op werkdagen geopend van 9 tot 17.00 uur. Nieuw geïnteresseerden die willen komen kijken vragen wij even een afspraak te maken voor een woensdag of vrijdag via 06 – 551 965 32

Contact 

Het Groene Huis | een initiatief van de Gemeente Zaltbommel      
Hogeweg 17, rechter vleugel Gemeentekantoor, 2e etage
5301 LB Zaltbommel
Tel: 06 55 19 65 32
e-mail: hetgroenehuiszb@gmail.com

Bereikbaarheid

Per fiets

Recht tegenover Het Groene Huis eindigt het Thijs de Torenwachterpad, de fietssnelweg door Zaltbommel. Zowel vanuit de binnenstad als uit woonwijken ben je binnen 10 minuten bij Het Groene Huis.

Per auto

Aan de rondweg gelegen, met voldoende gratis parkeergelegenheid recht tegenover het kantoor, is Het Groene Huis vanuit de hele Bommelerwaard snel bereikbaar.
Vanaf de afslag Zaltbommel ben je binnen 3 minuten van de A2 bij Het Groene Huis.

OV

Vanaf station Zaltbommel in 15 minuten te lopen en in 2 à 5 busminuten (2 haltes) bereikbaar met meerdere buslijnen (o.a. 266 en 268) in een frequentie van twee tot vier keer per uur. Ook zijn er op het station OV-fietsen te huur.

Parkeren

Voldoende gratis parkeergelegenheid aan de overkant van de Hogeweg.

?>