Lees pagina voor

Toegankelijkheid

Gemeente Zaltbommel wil zo snel mogelijk volledig voldoen aan de toegankelijkheidseisen van DigiToegankelijk.nl (Deze link gaat naar een externe website) op niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

Dagelijks wordt de website automatisch gemonitord op toegankelijkheid. Deze automatische controle alleen is niet voldoende, want Siteimprove monitort niet andere systemen waar we aan gekoppeld zijn. We gaven ook opdracht voor een handmatige toetsing op de Wcag 2.1 AA. Deze toetsing is door een gecertificeerde organisatie 26 augustus 2020 uitgevoerd. Ook een heronderzoek heeft inmiddels op 8 februari 2021 plaats gevonden. De resultaten vindt u in de toegankelijkheidsverklaring.

Dit zijn de maatregelen van de webredactie op een rij:

Toegankelijkheidsverklaring

De toegankelijkheidsverklaring (Deze link gaat naar een externe website) geldt voor de website www.zaltbommel.nl. Het staat in het landelijke register van toegankelijkheidsverklaringen.

Het toegankelijkheidslabel van www.zaltbommel.nl. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Gepubliceerde pdf's

De gepubliceerde pdf's zijn zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt. Dit betreft alle pdf's van na 23 september 2018 en de formulieren gepubliceerd voor die datum. Daar waar een pdf niet toegankelijk is bieden we een alternatief, bijvoorbeeld een samenvatting.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten. Bekijk onze contactgegevens.

Toegankelijkheid andere apps en websites van de gemeente

Hieronder vindt u een lijst met websites en apps waar de gemeente Zaltbommel (gedeeltelijk) verantwoordelijk voor is. Als er een toegankelijkheidsverklaring aanwezig is, staan die in het Register van toegankelijkheidsverklaringen van Logius (Deze link gaat naar een externe website).