Lees pagina voor

Tegeltaxi

We helpen u graag om uw tuin groener te maken. Wij komen door heel Maasdriel en Zaltbommel gratis de tegels ophalen die u zelf uit de tuin verwijdert. Dus wilt u binnenkort in uw tuin tegels vervangen door groen en wilt u van de tegels af? Maak dan gebruik van de tegeltaxi. Zo maken we samen de Bommelerwaard nog een stukje groener.

Direct aanmelden tegeltaxi (Deze link gaat naar een externe website)

Hoe werkt het?

Meld u aan voor de tegeltaxi via het aanmeldformulier. Op het formulier kiest u op welke datum u de tegels op wilt laten halen.

We rijden door de hele Bommelerwaard met de tegeltaxi. We rijden altijd op maandag en als we veel aanmeldingen hebben ook op dinsdag. Vooraf weten we niet op welke dag we bij uw huis langskomen. Zorg daarom altijd dat de tegels op maandagochtend klaarstaan.

Wanneer rijdt de tegeltaxi?

Op deze dagen rijdt de tegeltaxi:

Wat zijn de voorwaarden?

Voor deelname aan de tegeltaxi gelden voorwaarden.

Belangrijk: Zet uw tegels klaar aan de straat waar we er makkelijk met een grijpkraan bij kunnen. Dus niet onder een boom of lantaarnpaal. Anders kunnen we ze helaas niet meenemen.

Waarom doen we dit?

Het vergroenen van tuinen is heel belangrijk voor ons allemaal. Wanneer we kiezen voor meer planten en minder tegels in onze tuinen, helpen we niet alleen om onze omgeving koeler te houden tijdens de hete zomermaanden, maar zorgen we ook dat regenwater beter weg kan tijdens zware buien. Dit is erg belangrijk omdat onze gemeente steeds vaker te maken heeft met hitte en hevige regenval. Bovendien maken groene tuinen onze buurt veel mooier en aantrekkelijker voor vogels, vlinders en bijen, wat goed is voor de natuur.

Door samen onze tuinen groener te maken, zorgen we voor een fijnere en gezondere plek voor onszelf en de dieren en insecten om ons heen. Dit is niet alleen goed voor nu, maar ook voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op onze pagina over klimaatadaptatie [link].

Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

Zaltbommel doet van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 mee aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. In de regio Rivierenland, gaan gemeenten met elkaar de strijd aan welke gemeente de meeste tegels wipt. West Betuwe, Zaltbommel, Culemborg, Buren en Tiel gaan dit jaar de strijd met elkaar aan. De huidige tussenstand in de poule vindt u op de poulepagina (Deze link gaat naar een externe website)

Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin. Om ook uw gewipte tegels mee te laten tellen, geeft u ze zelf op via de site van NK Tegelwippen (Deze link gaat naar een externe website).

Natuurlijk draait het kampioenschap niet om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier. Meer informatie vindt u op de website Nederlands Kampioenschap Tegelwippen (Deze link gaat naar een externe website).