Lees pagina voor

Tegelwippen

Tegelwippen is het verwijderen van tegels uit de tuin. De tegels worden vervangen door planten, bomen of struiken. Wanneer tegels worden vervangen wordt Zaltbommel meer klimaatbestendig. Kortom: tegel eruit, groen erin!

Waarom tegelwippen?

Het vervangen van tegels door groen heeft veel voordelen, namelijk:

Wat doe ik met mijn gewipte tegels?

De tegeltaxi haalt uw tegels gratis op

In 2022 en 2023 haalde de tegeltaxi duizenden tegels op in Zaltbommel. Ook in 2024 rijdt de tegeltaxi om Zaltbommel en Maasdriel te vergroenen. Op de pagina tegeltaxi leest u hoe u zicht kunt aanmelden en wat de spelregels zijn.

Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

Zaltbommel doet van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 mee aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. In de regio Rivierenland gaan gemeenten met elkaar de strijd aan welke gemeente de meeste tegels wipt. West Betuwe, Zaltbommel, Culemborg, Buren en Tiel gaan dit jaar de strijd met elkaar aan. De huidige tussenstand in de poule vindt u op de poulepagina. (Deze link gaat naar een externe website)

Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin. Om ook uw gewipte tegels mee te laten tellen, geeft u ze zelf op via de site van NK Tegelwippen (Deze link gaat naar een externe website).

Natuurlijk draait het kampioenschap niet om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier. Meer informatie vindt u op de website Nederlands Kampioenschap Tegelwippen (Deze link gaat naar een externe website).