Lees pagina voor

Tegelwippen

Tegelwippen is het verwijderen van tegels uit de tuin. De tegels worden vervangen door planten, bomen of struiken. Wanneer tegels worden vervangen wordt Zaltbommel meer klimaatbestendig. Kortom: tegel eruit, groen erin!

Waarom tegelwippen?

Het vervangen van tegels door groen heeft veel voordelen, namelijk:

Wat doe ik met mijn gewipte tegels?

Verwijdert u uw tegels door groen? Laat ons dit weten via steenbreek@zaltbommel.nl, geef in de e-mail aan hoeveel tegels u wipte, wat de grootte per tegel is en stuur een bewijsfoto. Dit willen we graag weten, omdat we meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen (Deze link gaat naar een externe website) van 21 maart tot en met 31 oktober 2023. 

De tegeltaxi haalt uw tegels gratis op

In 2022 en 2023 haalde de tegeltaxi duizenden tegels op in Zaltbommel. Ook in 2024 organiseren we activiteiten om Zaltbommel te vergroenen. Wilt u eenvoudig op de hoogte blijven van onze activiteiten en regelingen op het gebied van klimaat? Geef dan uw naam en emailadres door.

Houd mij op de hoogte over klimaatactiviteiten (Deze link gaat naar een externe website)

Voorwaarden deelname tegeltaxi

Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

Wij doen van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 mee aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Gemeenten gaan hierin met elkaar de strijd aan welke gemeente de meeste tegels wipt. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin. 
Natuurlijk draait het kampioenschap niet om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier. Meer informatie vindt u op de website Nederlands Kampioenschap Tegelwippen (Deze link gaat naar een externe website).