Denk mee over de toekomst van de Bommelerwaard

Geplaatst op dinsdag 7 januari 2020

Hoe ziet de Bommelerwaard er in de toekomst uit? Daarover willen wij en de gemeente Maasdriel graag met u in gesprek. De gesprekken leiden tot een omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. Deze week ontvangt u een ansichtkaart bij deze krant als aftrap voor het maken van de omgevingsvisie. Ook gaan wij in de laatste week van januari, tijdens een actieweek, de dorpen en wijken in om het toekomstbeeld voor de gemeenten op te halen. Ook kunt u uw bijdrage voor de omgevingsvisie online delen. 

Wethouder Van Leeuwen van de gemeente Zaltbommel: “De omgevingsvisie gaat over de toekomst van de leefomgeving in onze dorpen. De visie beschrijft wat wij met elkaar belangrijk vinden, zodat we ons prettig voelen in de omgeving waarin we verblijven. We roepen daarom iedereen op om mee te denken en te praten.”

Doe mee!

Wij nodigen u uit om mee te denken en te praten over de omgevingsvisie. Dit kan tijdens deze eerste fase op verschillende manieren:

Ansichtkaart 

Bij deze krant ontving u een ansichtkaart. Hierop staan vragen die gaan over waar u trots op bent in hun woonplaats en wat er beter kan. De kaart kunt u zonder postzegel terugsturen. U mag de kaart natuurlijk ook houden en uw inbreng online invullen op www.toekomstbommelerwaard.nl.

Actieweek

In de week van 27 januari tot en met 1 februari organiseren wij een actieweek om input op te halen voor de omgevingsvisie. Tijdens deze week staan wij en de gemeente Maasdriel met een koffiekar op verschillende plaatsen in de Bommelerwaard om met u in gesprek te gaan. Via het online platform starten we dan ook met een fotowedstrijd.

Online platform

U kunt uw inbreng ook kwijt op het online platform over de toekomst van de Bommelerwaard www.toekomstbommelerwaard.nl. Vanaf 27 januari staan op het platform ook stellingen waar u op kunt reageren.

Hoe verder?

Uw input helpt ons om een goede omgevingsvisie te maken. De inbreng uit deze eerste fase levert een beeld op van de toekomst van de Bommelerwaard. Wij gaan met dit toekomstbeeld in de tweede fase terug naar u. Daar komt een omgevingsvisie uit voort, die de gemeenteraden naar verwachting eind 2020 vaststellen.

Meer informatie over de omgevingsvisie vindt u op de pagina over de omgevingswet.