Aantal dijkwegen afgesloten in gemeente Zaltbommel tijdens paasdagen

Geplaatst op vrijdag 10 april 2020

Getekende kaart met fiets, brommer en motor erop. Tekst: Blijf ook met Pasen zoveel mogelijk thuis! Om goed afstand te kunnen houden hebben we in de regio verschillende dijken en wegen afgesloten voor verkeer. Alleen samen krijgen we corona onder controle. De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft besloten om een aantal wegen in de regio Gelderland-Zuid af te sluiten voor gemotoriseerd en fietsverkeer tijdens de paasdagen. Dit besluit is genomen in overleg met alle gemeenten in de veiligheidsregio. Voor het bestemmingsverkeer geldt een uitzondering op de maatregel.

Afgesloten dijkwegen met uitzondering van veerponten

In de gemeente Zaltbommel zijn op zondag 12 april en op maandag 13 april vanaf 8.00 ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds de volgende wegen afgesloten:

  • Waaldijk
  • Waalbandijk
  • Maasdijk
  • Veerdam

De afsluitingen worden aangegeven met verkeersborden. De veerponten in Aalst en Brakel zijn wel bereikbaar.

Preventieve maatregel

Eerder deze week spraken alle veiligheidsregio’s met elkaar over extra beperkende maatregelen voor smalle, drukke wegen tijdens het paasweekend. Drukte van verkeer leidt op verschillende plekken in de regio tot verdringing van wandelaars. De 1,5 meter afstand komt daarmee in het geding. Daarom worden verschillende wegen nu preventief afgesloten. In de regio Gelderland-Zuid gaat het vooral om dijkweggetjes en kades langs de rivieren.

Aanwijzingsbesluit

In het onderliggende aanwijzingsbesluit ex artikel 2.5 eerste lid van de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid van 1 april 2020 (PDF, 104.0 kB) leest u welke gebieden en/of weggedeelten zijn aangewezen als verboden gebieden.

?>