Actualisatie noodverordening coronavirus Gelderland-Zuid

Geplaatst op woensdag 29 april 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft vandaag de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid vastgesteld, op basis van het model dat gisterenavond door het landelijke Veiligheidsberaad is vastgesteld. Deze noodverordening geldt voor de gehele Veiligheidsregio, dus ook voor de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. Deze verordening komt in plaats van de noodverordening van 1 april en is op drie punten geactualiseerd.

Verlenging verbod op evenementen

Het verbod om evenementen te laten plaatsvinden of ontstaan, dan wel om aan evenementen deel te nemen is verlengd tot 1 september 2020.

Basisonderwijs en kinderopvang weer mogelijk

Het verbod op openstelling van onderwijsinstellingen geldt vanaf 11 mei 2020 niet meer voor het basisonderwijs. Deze versoepeling geldt ook voor de kinderopvang.

Sport en beweging voor kinderen

Vanaf 29 april 2020 is het weer toegestaan om door sportverenigingen of professionals georganiseerd en begeleid buiten te sporten en te bewegen voor personen tot en met 18 jaar. Hoe we de uitvoering van sporten gaan vormgeven overleggen de 14 burgemeesters in Gelderland-Zuid op donderdag 30 april 2020.

Kijk hier voor de noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (PDF, 176.4 kB) en op www.crisisGLZ.nl voor onze adviezen.
De eerdere Noodverordening Coronavirus Veiligheidsregio Gelderland-Zuid van 1 april 2020 is hiermee ingetrokken.

?>