Spelregels voor sporten in Gelderland-Zuid

Geplaatst op donderdag 30 april 2020

Vanaf 30 april 2020 is het in Gelderland-Zuid voor jeugdigen tot en met 18 jaar toegestaan om te sporten. De sportaanbieder dient wel goedkeuring van de gemeente te krijgen, waarbij wordt gekeken naar het plan, de buitenlocatie en de aangewezen sportprofessional(s). Sportverenigingen kunnen goedkeuring krijgen door het invullen van een aanmeldformulier. 

Goedkeuring aanvragen

In Gelderland-Zuid is afgesproken dat alle verenigingen verplicht zijn een aanmeldformulier in te vullen voordat zij mogen starten met sporten. De procedure is als volgt:

  1. De vereniging / aanbieder vult het aanmeldformulier Sportaanbod Jeugd Zaltbommel (PDF, 45.3 kB) in en stuurt deze naar ons op via mailadres svisser@zaltbommel.nl
  2. Wij beoordelen het ingevulde formulier en geven, als voldaan wordt aan de gestelde criteria, toestemming voor de uitvoering van de sportactiviteiten op de afgesproken locatie en tijdstip (zoals beschreven in het formulier). De vereniging wacht met van start gaan op de expliciete toestemming van de gemeente.
  3. De coördinatie van de locaties en tijdstippen waarop de activiteiten plaatsvinden wordt uitgevoerd door Team Spel& (spelen@welzijnbommelerwaard.nl)
  4. De vereniging/aanbieder houdt zich en geeft uitvoering aan de spelregels en richtlijnen vanuit het Rijk (PDF, 601.0 kB).

Spelregels Gelderland-Zuid

De 14 burgemeesters in Gelderland-Zuid formuleerden vandaag heldere spelregels voor het sporten voor de jeugd (PDF, 62.0 kB) in onze regio. De bepalingen uit de noodverordening gaven ruimte voor interpretatieverschil en dat leidde tot onduidelijkheid voor sportaanbieders en ouders van jonge sporters. De spelregels in Gelderland-Zuid zijn voor de 14 gemeenten op hoofdlijnen gelijk. De verschillen kunnen ontstaan bij het aanwijzen van een geschikte buitenlocatie, waarbij rekening wordt gehouden tussen stedelijke en ruimtelijke gebieden. De volledige regels voor Gelderland-Zuid staan gepubliceerd op de noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid