Actualisatie noodverordening coronavirus Gelderland-Zuid

Geplaatst op vrijdag 29 mei 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Hubert Bruls heeft op 29 mei de noodverordening aangepast en vastgesteld. Deze geldt vanaf maandag 1 juni 12.00 uur.

Hierin zijn de aangekondigde versoepelingen voor horeca, bioscopen, cultuur en het voortgezet onderwijs verwerkt.  
Deze verdere versoepelingen zijn mogelijk omdat we de afgelopen weken met elkaar het coronavirus onder controle hebben weten te houden. Maar ook nu geldt dat deze positieve ontwikkelingen alleen een vervolg krijgen als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid blijven nemen. Vermijd dus drukte, respecteer de 1,5 meter, werk zoveel mogelijk thuis en was vaak je handen. En vergeet daarnaast niet om elkaar te helpen, ruimte te bieden en elkaar aan te spreken.

Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur zetten we de volgende stappen:

  • Samenkomst: Het is weer toegestaan om met meerdere personen buiten en thuis af te spreken, mits er 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden.
  • Horeca: Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juni 12.00 uur binnen maximaal 30 gasten ontvangen en voor terrassen geldt geen maximum. De afspraak van 1,5 meter afstand geldt ook hier.
  • Cultuur: Culturele instellingen en bioscopen mogen binnen in de zalen en in hun café/restaurant maximaal 30 personen ontvangen en musea mogen hun deuren weer openen.
  • OV: In het openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro) is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Reis niet onnodig en mijd de spits.
  • Onderwijs: Op 2 juni gaan de middelbare scholen weer open. Het voortgezet onderwijs wordt stapsgewijs opgestart en het voortgezet speciaal onderwijs kan weer geheel open. Leerlingen en leraren houden 1,5 meter afstand. Het basisonderwijs wordt vanaf 8 juni volledig hervat en het gedeeltelijk verbod op de openstelling van kinder- en buitenschoolse opvang komt te vervallen.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Hubert Bruls: “We hebben de afgelopen periode echt bewezen dat we met elkaar verstandig omgaan met de versoepelingen. Mijn complimenten hiervoor en ik zie deze nieuwe fase dan ook met veel vertrouwen tegemoet. Geef elkaar de ruimte, wees creatief en blijf alert.”

?>