Geef elkaar ook de ruimte in de zomerperiode

Geplaatst op dinsdag 30 juni 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 30 juni 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. Deze noodverordening geldt vanaf woensdag 1 juli.

De versoepelingen per 1 juli bieden vooral meer mogelijkheden om met een groter aantal personen bijeen te komen in horeca, het openbaar vervoer, kleinschalige evenementen en sport. De norm van 1,5 meter blijft essentieel. Omdat dit in het openbaar vervoer niet realiseerbaar is, blijven niet-medische mondkapjes daar verplicht. Ook kan het onderwijs na de zomervakantie op locatie weer voor alle leeftijden lessen aanbieden.

Bekijk de meest actuele versie van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (PDF, 207.0 kB).

Blijf alert, corona is nog niet weg en geef elkaar de ruimte

De piek aan coronabesmettingen en de daarbij passende strenge maatregelen hebben we achter ons gelaten. Met zijn allen hebben we het virus onder controle gekregen. Juist omdat we met elkaar alert zijn, mag vanaf 1 juli sneller dan verwacht gelukkig weer veel meer. Dat moeten we zo houden. Dus blijf elkaar de ruimte geven en houd u aan de voorschriften, want dat vergroot de kans op verdere versoepelingen.

Basisregels blijven

Versoepeling van de regels kan ervoor zorgen dat de aandacht voor de gevaren van het virus verslapt. Maar de positieve ontwikkelingen kunnen alleen een vervolg krijgen als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid blijven nemen:

  • blijf drukte vermijden
  • respecteer de 1,5 meter
  • werk zoveel mogelijk thuis
  • was vaak je handen

Klachten? Laat u testen

Heeft u klachten of verschijnselen blijf dan thuis en laat u testen. Er is voldoende testcapaciteit en iedereen kan een afspraak maken bij de GGD. Daarnaast blijven bij koorts of benauwdheid ook de huisgenoten thuis.

Naar het buitenland?

Ook op vakantie blijft het cruciaal om alert en waakzaam te blijven. Gaat u naar het buitenland, raadpleeg dan geregeld de website www.nederlandwereldwijd.nl.

Alleen samen

Gemeenten houden vast aan het beleid om de versoepelingen niet voortdurend te controleren. De verantwoordelijkheid voor het naleven van de regels ligt bij ons allemaal. Bij excessen en het moedwillig negeren van coronamaatregelen wordt uiteraard streng opgetreden.

?>