In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Participatie Zonnepark Ketelsteeg na zomer van start

Geplaatst op donderdag 2 juli 2020

Het bedrijf 'Energie van Hollandsche Bodem' (EvHB) realiseert een zonnepark op het middenterrein van recreatieterrein de Ketelsteeg in Zaltbommel. In september worden de 3.300 zonnepanelen gelegd. Die zijn samen goed voor een energieopbrengst van 1.631.150KWh. De energieopbrengst van deze panelen staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 590 huishoudens. De aanleg van het zonnepark startte op 1 juli met de onthulling van het bouwbord. De participatie start na de zomer.

EvHB-directeur Erik Janssen en wethouder Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel onthulden samen het bouwbord op recreatieterrein Ketelsteeg.

Wethouder Posthouwer van de gemeente Zaltbommel: “Wij zijn blij dat dit project een belangrijke bijdrage levert aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Zaltbommel.”

Augustus: voorbereiden grond

Vanaf 1 augustus begint de daadwerkelijke aanleg van het zonnepark. In augustus wordt de grond klaargemaakt voor het plaatsen van de panelen. Denk aan het maaien en gelijk maken van de grond, bouwplaatsindeling, materialenindeling en het aanleggen van de panelen onderconstructie.

September: Panelen worden geplaatst

Op 1 september wordt het eerste paneel geplaatst. Het leggen van de 3300 panelen neemt ongeveer een maand in beslag. Daarna duurt het twee weken voordat het park ook daadwerkelijk wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Het eerste huishouden kan op zijn vroegst op 15 oktober daadwerkelijk stroom ontvangen van het Zonnepark.

Participatie door inwoners

Onderdeel van het project is participatie door inwoners van de gemeente. Deze kunnen tot € 75.000,- in totaal aan obligaties afnemen tegen een boven marktconforme rente van circa 3%. Hierbij is Energie van Hollandsche Bodem gebonden aan de regels van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Geïnteresseerden die zich hebben aangemeld bij EvHB krijgen bericht van hen zodra de participatie start.

Meer informatie

Meer informatie vind u op de website van EvHB.