In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Leerhuis Zaltbommel is er voor iedereen

Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2020

Wie beter wil leren lezen en schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer of anderen hierbij wil helpen, is welkom bij het Leerhuis.
Vooral voor mensen die Nederlands als eerste taal hebben, biedt het Leerhuis mogelijkheden om de verschillende basisvaardigheden te leren.

Op 9 september opent wethouder Bragt het Leerhuis in brede school De Waluwe in Zaltbommel officieel. Wethouder Bragt: “Lezen, schrijven, spreken en omgaan met de computer zijn basisvaardigheden. Ze zijn belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving en om zaken zelfstandig te kunnen regelen.”

Is het iets voor mij?

  • heeft u moeite met formulieren invullen?
  • vindt u het lastig om sommige brieven te lezen?
  • wilt u beter leren omgaan met de computer en/of sociale media?
  • vindt u het fijn om uw (klein)kind voor te lezen, maar is dat lastig voor u?
  • kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven?
  • wilt u hier anderen bij helpen?

Dan is het Leerhuis er voor u!

Kom langs!

Het leerhuis zit in Brede school de Waluwe, ingang Prins Bernhardweg. De openingstijden zijn: maandag van 13.00 tot 17.00 uur, woensdag van 9.00 tot 12.30 uur en op afspraak. Het telefoonnummer is 06-57693036. Het e-mailadres is info@leerhuiszaltbommel.nl.

Vrijwilligers gezocht

Het Leerhuis zoekt vrijwilligers om deelnemers te begeleiden bij het verbeteren van hun basisvaardigheden. Zij krijgen daarbij ondersteuning van professionals van het Leerhuis. Heeft u hierover vragen of wilt u zich aanmelden? Bel, mail of kom langs!

Betrokken organisaties

In het Leerhuis werken ROC-Rivor, de Bibliotheek, Stichting Kompas en de gemeente Zaltbommel nauw samen. Samen zorgen zij ervoor dat voor iedere vraag een passend aanbod is. Verder is het belangrijk dat betrokken lokale organisaties mensen met vragen informeren en verwijzen naar het Leerhuis.