Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Buurtbemiddeling helpt!

Geplaatst op maandag 7 september 2020

Ervaart u overlast van uw buren of buurtgenoten? Bijvoorbeeld omdat de hond van de buren de hele dag blaft of er vaak harde muziek gedraaid wordt? Probeer altijd eerst zelf rustig het gesprek aan te gaan. Lukt dat niet? Dan kunt u gratis buurtbemiddeling inschakelen. Goed opgeleide buurtbemiddelaars kunnen u helpen om de overlast of het probleem tussen u en uw buren (weer) bespreekbaar te maken en op te lossen.

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling helpt buren om conflicten en overlastsituaties op te lossen. Vaak beginnen irritaties met een kleinigheid. Door niet, of niet goed met elkaar te praten, kan zo’n kleinigheidje uit de hand lopen en het woonplezier behoorlijk verpesten. Vrijwillige buurtbemiddelaars proberen u en uw buren met elkaar in gesprek te brengen en samen tot een oplossing te komen die voor beide buren aanvaardbaar is. Zo kan de rust terugkeren en is de kans kleiner dat een probleem zich in de toekomst opnieuw voordoet.

Gratis buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling via Elk Welzijn is gratis voor alle inwoners van de gemeente Zaltbommel. Schakelt u buurtbemiddeling in? Denk dan van te voren na welke oplossing zowel voor u als voor uw buren acceptabel is. Op de website ElkWelzijn leest u uitgebreid hoe buurtbemiddeling werkt.

Meer informatie?

Meer informatie over buurtbemiddeling via Elk Welzijn leest u op Elkwelzijn.nl. Voor vragen over buurtbemiddeling kunt u contact opnemen met Elk Welzijn. Zij zijn bereikbaar via e-mail  buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl of telefonisch via 0345 51 52 27

Tips

Op www.problemenmetjeburen.nl staan tips, suggesties en mogelijk oplossingen voor burenproblemen. Deze site is een samenwerking van landelijke initiatieven voor buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling aanvragen

Buurtbemiddeling aanvragen kan via het online aanvraagformulier op Elkwelzijn.nl. Aanvragen kan ook telefonisch via telefoonnummer 0345  51 52 27.