In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Duurzaamheid bij monumenten

Geplaatst op maandag 7 september 2020

Op het gebied van energiezuinigheid en comfort valt er bij veel woningen en gebouwen nog het nodige te winnen. Het goede nieuws is dat dit meestal ook mogelijk is. Oók als het gaat om monumentale panden en woningen met een beschermde dorps- of stadsgezicht. Deze panden vragen in veel gevallen wel om specifieke oplossingen, want ook na verduurzaming moet het monumentale karakter of het beschermd dorps- of stadsgezicht nog behouden blijven.

Aan de slag met uw monument

Energieloket Zaltbommel heeft in opdracht van de gemeente Zaltbommel informatie verzameld voor eigenaren en gebruikers van monumentale panden en panden in de beschermde dorps- en stadsgezichten. Hierin staat welke mogelijkheden voor verduurzaming mogelijk zijn. Lees deze informatie op de website van het Energieloket Zaltbommel.

Balans duurzaamheid en monumentale waarde

Met deze bewonersdocumenten willen we u als eigenaar en gebruiker helpen om de optimale balans te krijgen tussen de wensen en eisen op het gebied van energiezuinigheid. Dit in combinatie met het behoud van monumentale waarde. U wilt het monument immers ook voor de toekomst behouden!