In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Mantelzorger? Dat waarderen wij enorm

Geplaatst op woensdag 30 september 2020

Bent u, kent u of krijgt u hulp van een mantelzorger? Dan kunt u ook dit jaar (voor uw mantelzorger) het mantelzorgcompliment van €100 aanvragen! Het aanvragen van het compliment kan tot en met 12 november.

Wethouder Bragt: “Dit mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor hun goede zorgen. De belastende rol van die liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Daarom verdienen de mantelzorgers niet alleen onze aandacht, maar ook onze waardering.”

Wie mag het aanvragen?

Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die langdurig en intensief een familielid, partner, vriend of kennis verzorgen. Krijgt u zorg van een mantelzorger? Dan kunt u het compliment voor hem of haar aanvragen. Ook als u zelf een mantelzorger bent of er een kent, kunt het compliment aanvragen.

Wat zijn de voorwaarden?

Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als:

  • hij of zij in 2019 minimaal 3 maanden aaneengesloten mantelzorg verleende
  • voor minimaal 8 uur per week
  • en deze zorg onbetaald verleende

Mantelzorgcompliment aanvragen?

Vul vanaf 1 oktober het Online aanvraagformulier mantelzorgcompliment in. Of vraag een aanvraagformulier aan via telefoonnummer 14 0418. Het formulier is ook af te halen bij de receptie. Ook kunt u het Aanvraagformulier mantelzorgcompliment (PDF, 428.3 kB) downloaden, uitprinten invullen en naar ons opsturen. Vroeg u vorig jaar het mantelzorgcompliment ook aan? Dan krijgt u een brief waarmee u het compliment over 2019 kunt aanvragen. Het aanvragen van het compliment kan tot en met 12 november.

Meer vragen?

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment of het aanvragen ervan? Neemt u dan contact op met het Wmo-loket van de gemeente via telefoonnummer 14 0418.