In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Burgemeester Van Maaren hijst VN-vlag

Geplaatst op donderdag 15 oktober 2020

Donderdag 15 oktober hijst burgemeester Van Maaren de vlag van de Verenigde Naties voor de viering van het 75-jarig jubileum van de VN. Met het hijsen van de vlag staat burgemeester Van Maaren stil bij het belang van de VN voor de wereld, voor Nederland en voor Zaltbommel. Hij benadrukt hiermee het belang van leven in vrede en vrijheid.

‘De VN is de afgelopen 75 jaar van grote betekenis geweest hoe wij vandaag de dag in vrijheid kunnen leven. Onze vrijheid is ons grootste goed. Juist nu in deze roerige coronatijd beseffen wij maar eens te meer hoe belangrijk onze vrijheid is. Wij feliciteren de VN met hun jubileum en danken hun voor hun inzet’, aldus burgemeester Van Maaren.

Ook Zaltbommel kleurt blauw tijdens VN estafette week

Op markante plekken in het hele land worden vanaf 19 oktober aanstaande dagelijks historische gebouwen, standbeelden, pleinen en fonteinen uitgelicht in VN-blauw. Slot Loevestein wordt op 17 oktober als eerste aangelicht. Op 18 oktober volgt de St Jans-Kathedraal in ’s Hertogenbosch. Vanaf 19 tot en met 24 oktober gaan gemeenten en provincies hun gebouwen en objecten VN blauw uitlichten.