Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak.  Bel met 14 0418 of mail naar kcc@zaltbommel.nl en vermeld uw telefoonnummer. 

Hulp en steun bij thuisquarantaine

Geplaatst op donderdag 22 oktober 2020

Wie klachten heeft die passen bij het coronavirus, zoals een loopneus of koorts, moet in thuisquarantaine. Ook als u zelf geen klachten heeft, maar uw partner, kind of een huisgenoot heeft corona, gaat u in quarantaine. Thuisquarantaine betekent: thuis blijven en geen bezoek ontvangen. 

Wanneer in thuisquarantaine?

In de volgende situaties gaat u in thuisquarantaine door corona:

  • u heeft klachten die passen bij corona
  • u heeft corona
  • uw huisgenoot heeft naast milde corona klachten ook koorts of last van benauwdheid
  • uw huisgenoot heeft corona
  • u bent een nauw contact van iemand met corona. Dit betekent dat u in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter)
  • u komt terug uit een land waarbij in het reisadvies staat dat u in thuisquarantaine gaat

Hou vol

Wij begrijpen dat het zwaar kan zijn om in quarantaine te zitten. Hou vol en houd u aan de quarantaineregels! #AlleenSamen voorkomen we dat er meer mensen besmet raken.

Lengte en regels quarantaine

Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie. Alle informatie daarover staat op de speciale webpagina van de Rijksoverheid over quarantaine: www.rijksoverheid.nl/quarantaine. Vanwege privacywetgeving weten wij niet wie er in quarantaine zit.

Behoefte aan hulp of steun?

Heeft u behoefte aan hulp of ondersteuning? Lees dan de brochure van de Rijksoverheid over quarantaine met tips voor wie in thuisquarantaine zit op www.rijksoverheid.nl/quarantaine of neem contact met ons op via telefoonnummer 14 0418.