Hulp en steun bij thuisquarantaine

Geplaatst op donderdag 22 oktober 2020

Wie klachten heeft die passen bij het coronavirus, zoals een loopneus of koorts, moet in thuisquarantaine. Ook als u zelf geen klachten heeft, maar uw partner, kind of een huisgenoot heeft corona, gaat u in quarantaine. Thuisquarantaine betekent: thuis blijven en geen bezoek ontvangen. 

Wanneer in thuisquarantaine?

In de volgende situaties gaat u in thuisquarantaine door corona:

  • u heeft klachten die passen bij corona
  • u heeft corona
  • uw huisgenoot heeft naast milde corona klachten ook koorts of last van benauwdheid
  • uw huisgenoot heeft corona
  • u bent een nauw contact van iemand met corona. Dit betekent dat u in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter)
  • u komt terug uit een land waarbij in het reisadvies staat dat u in thuisquarantaine gaat

Hou vol

Wij begrijpen dat het zwaar kan zijn om in quarantaine te zitten. Hou vol en houd u aan de quarantaineregels! #AlleenSamen voorkomen we dat er meer mensen besmet raken.

Lengte en regels quarantaine

Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie. Alle informatie daarover staat op de speciale webpagina van de Rijksoverheid over quarantaine: www.rijksoverheid.nl/quarantaine. Vanwege privacywetgeving weten wij niet wie er in quarantaine zit.

Behoefte aan hulp of steun?

Heeft u behoefte aan hulp of ondersteuning? Lees dan de brochure van de Rijksoverheid over quarantaine met tips voor wie in thuisquarantaine zit op www.rijksoverheid.nl/quarantaine of neem contact met ons op via telefoonnummer 14 0418.

?>