Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

30 november startbijeenkomst ontwikkeling locatie Akwamarijn

Geplaatst op dinsdag 10 november 2020

Omwonenden mogen bepalen hoe de locatie Akwamarijn in Zaltbommel er in de toekomst uit gaat zien. De eerste stap is de startbijeenkomst op maandag 30 november. Daarna vormen we een klankbordgroep om de stedenbouwkundige visie te maken. Hierin staat wat de wensen zijn en op welke plaats die het beste in het gebied passen.

De locatie Akwamarijn bestaat uit de huidige locatie van het gelijknamige zwembad, sporthal De Ring, de jeu de boulesbaan en de parkeerplaats aan de Thorbeckestraat. Eind 2021 verhuizen de gebruikers van de gebouwen naar nieuwe gebouwen op een andere plek in Zaltbommel.

Woningen, groen, spelen en water

In het gebied is in ieder geval ruimte voor woningen, groen, spelen en water. Verder zijn sociale woningbouw en duurzaamheid belangrijke aandachtspunten bij deze ontwikkeling. Hoe alles er precies uit gaat zien ligt nog niet vast. Wethouder Van Leeuwen: “De locatie Akwamarijn ligt in een woonwijk. Omwonenden kunnen ons helpen om er een mooi gebied van te maken. Deze experts weten wat er belangrijk is voor de toekomst. We willen en kunnen de plannen niet zonder hen maken! Ik zie uit naar deze mooie vorm van participatie met onze inwoners”

Online startbijeenkomst 30 november

Bij de startbijeenkomst kunt u uw ideeën voor de ontwikkeling delen en hoort u welke stappen we zetten om de stedenbouwkundige visie te maken. We geven dan ook uitleg over de rol van de klankbordgroep en hoe u kunt meedoen hieraan. De startbijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. Het is een online bijeenkomst in verband met de coronamaatregelen. Aanmelden kan tot 25 november via info@zaltbommel.nl of 14 0418.

Datum: maandag 30 november
Tijd: 19.30 – 21.00
Locatie: online, na aanmelding ontvangt u instructies om mee te doen

Klankbordgroep

De klankbordgroep is een vertegenwoordiging van belanghebbenden bij het plangebied. We maken samen met de klankbordgroep de stedenbouwkundige visie. Het stedenbouwkundig bureau LOS stadomland begeleidt de klankbordgroep in de visie fase. Dit bureau heeft veel ervaring met participatieprojecten en verbeeldt de ideeën van de klankbordgroep in plattegronden en een 3d model.
Op maandag 14 december komt de klankbordgroep voor de eerste keer samen. Tot juli 2021 is er vier keer een bijeenkomst van de klankbordgroep. Daarna is de stedenbouwkundige visie af en presenteren we deze aan alle geïnteresseerden.

Aanmelden klankbordgroep

Aanmelden kan tot 7 december via info@zaltbommel.nl of 14 0418. We stellen uit alle aanmeldingen een groep van ongeveer 12 personen samen, geïnteresseerden krijgen hierover persoonlijk bericht.